Aktualno
StoryEditor

Ed Sheeran i Kendrick Lamar trijumfirali na dodjeli nagrada MTV-a

28. Kolovoz 2017.

Na dodjeli glazbenih nagrada MTV Video Music Awards, održanoj u nedjelju u Los Angelesu, najvažnije nagrade osvojili su britanski kantautor Ed Sheeran u kategoriji umjetnika godine i američki reper Kendrick Lamar, čiji je hit Humble osvojio nagradu za video godine i najbolju hip-hop izvedbu.

Sheeranu su u natjecanju za umjetnika godine konkurirali Lamar, The Weeknd, Bruno Mars, Lorde i Ariana Grande.

Lamar, koji je imao čak osam nominacija a osvojio šest nagrada, s videom pjesme "Humble" pobijedio je ispred The Weeknda s pjesmom "Reminder," Brune Marsa s "24K Magic," Alessie Care sa "Scars to Your Beautiful" i DJ Khaleda s "Wild Thoughts".

>>>Despacito oborio rekord na Youtubeu

U ostalim važnijim kategorijama trijumfirali su Khalid kao najbolji novi izvođač, Zayn Malik i Taylor Swift s "I Don‘t Wanna Live Forever" za najbolju glazbenu suradnju, Fifth Harmony feat. Gucci Mane s pjesmom "Down" za najbolju pop izvedbu, Zedd i Alessia Cara sa "Stay" za najbolju dance pjesmu, a za pjesmu ljeta proglašena je "XO Tour Llif3" od Lil Uzi Verta.

Voditeljica spektakla bila je Katy Perry, koja se na pozornicu spustila sa stropa u svemirskom odijelu u čast kipića nazvanih "Moon Person", koje primaju dobitnici nagrada.

>>>Nizozemska pop jazz pjevačica Caro Emerald dolazi u Zagreb

No, show su ukrali odsutna Taylor Swift, koja je iskoristila MTV Video Music Awards za svjetsku premijeru glazbenog videa za svoj prvi solo singl u tri godine "Look What You Made Me Do" i dobitnica nagrade za životno djelo Pink, koja je za svoju šestogodišnju kćer Willow, koja je bila u publici, održala govor o ljepoti i prihvaćanju koji je mnogima izmamio suze.

28. travanj 2024 19:29