Aktualno
StoryEditor

Ekipa iz CCC-a u akciji ‘Zasadi stablo, ne budi panj‘

13. Prosinac 2022.
CCC Hrvatska i Slovenija, akcija ‘Zasadi stablo, ne budi panj‘foto PR

CCC Grupacija, jedna je najvećih europskih tvrtki u segmentu obuće s 14.000 zaposlenika, dostupna je na oko 90 platformi za e-trgovinu te 950 trgovina u 28 zemalja pod robnim markama: CCC, HalfPrice, E-footwear.eu, Modivo i DeeZee.

Kao lider u industriji obuće, CCC grupacija prepoznaje svoju odgovornost za odgovorno korištenje prirodnih resursa te minimiziranje negativnih utjecaja na okoliš. Kako bi održali ravnotežu između stalnog razvoja i brige za smanjenje utjecaja poslovanja na prirodni okoliš, CCC Capital Grupacija provodi politiku zaštite okoliša koja se temelji na:

  • SMANJIVANJU UTJECAJA NA PRIRODNI OKOLIŠ
  • SMANJENJU POTROŠNJE ENERGIJE I EMISIJE STAKLENIČKIH PLINOVA
  • RAZVOJU EKOLOŠKE SVIJESTI
  • SMANJIVANJU NASTALOG OTPADA
  • UŠTEDI SIROVINA U DOBAVNOM LANCU
  • ULAGANJU UZ POŠTOVANJE PRIRODNOG OKOLIŠA

Stoga su CCC Hrvatska i CCC Slovenija dale svoj doprinos jačanju svijesti o očuvanju naše planete i na lokalnoj razini. Odlukom da se obnovi i očuva ekosustav, CCC je postao sponzor hvalevrijedne akcije udruge za zaštitu okoliša ‘Zasadi stablo, ne budi panj‘. Osigurali su kupnju stabala za revitalizaciju dvorišta odgojno-obrazovnih ustanova ali i ostalih zelenih površina koje su planski unaprijed osmišljene.

Pa su tako vrijedni učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Tituša Brezovačkog u Španskom zajedno s njihovim učiteljicama kojima se pridružio CCC Hrvatska uz pomoć kolega iz Slovenije u petak, 9.12.2022., marljivo sadili sadnice.

Pred školom ih je dočekala Mateja-Angelina Kramar iz udruge ‘Zasadi stablo, ne budi panj‘ te su ubrzo svi u ruke primili lopate, motike i sadnice i prionuli na posao. Zasadili su 40 sadnica autohtonih medonosnih vrsta voćaka: jabuke, šljive, maline, bademi…Među njima našao se čak kiwi i kaki. Na taj način su doprinijeli ozelenjavanju urbanih sredina u korist okoliša i društva te za bolju kvalitetu življenja.

Unatoč lošoj prognozi, vrijeme je izdržalo bez kiše a atmosfera je bila odlična. Vesela i raspoložena ekipa za čas je zasadila sadnice te obogatila školsko dvorište prekrasnim i korisnim drvećem a za kraj, škola ih je počastila sendvičima i čajem te nakratko vratila u školske dane.

- Svakako je to bilo jedno prekrasno, neprocjenjivo i poučno iskustvo za sve prisutne, na kojem smo zahvalni. Ponosni smo što smo bili dio ovog plemenitog projekta, projekt je uspješno priveden kraju, a zadovoljna lica školaraca i CCC ekipe govore više od tisuću riječi - izjavila je marketing managerica CCC-a za Hrvatsku i Sloveniju, Martina Perić.

26. travanj 2024 20:25