Aktualno
StoryEditor

EKSKLUZIVNO: Dinko Novoselec osniva 30 milijuna eura težak venture capital fond

17. Srpanj 2019.

Dinko Novoselec, nekadašnji čelni čovjek najvećega mirovinskog fonda u Hrvatskoj – AZ fonda – a sadašnji suvlasnik Inspire Investmentsa, s partnerima osniva ‘venture capital‘ fond – Feelsgood Social Impact Venture Fund za Hrvatsku i Sloveniju. U postupku je registracija u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

– Riječ je o fondu koji će ulagati u tvrtke u ranoj fazi, a koji će uz klasičnu zaradu tražiti i mjerljiv društveni utjecaj. Ključna je riječ ‘mjerljiv‘ – rekao nam je Novoselec. ​Fond je prošao strogu proceduru Europskog investicijskog fonda (EIF) i dobio petnaest milijuna eura.

– Ciljani je iznos fonda trideset milijuna eura i očekujem da će početi raditi potkraj ove godine ili početkom iduće. Ulagat će u novoosnovane tvrtke i one u ranoj fazi poslovanja, a svako ulaganje iznosit će od milijun do dva milijuna eura – objasnio je Novoselec.

Tko su partneri Novoselcu u ovome novom projektu, a ima zanimljivih i poznatih imena, te sve o private equity i venture capital fondovima koji se osnivaju i koji rade i ulažu u Hrvatskoj, pročitajte u novom broju tiskanog i digitalnog Lidera.

01. svibanj 2024 20:29