Aktualno
StoryEditor

Emirates uvodi letove Airbusom A380 za Osaku

08. Lipanj 2018.

Međunarodni zrakoplovni prijevoznik Emirates od 28. listopada 2018. godine uvest će redovne komercijalne letove Airbusom A380 za Osaku (KIX).

>>>Emirates i flydubai najavili prve rute na kojima će koristiti zajedničke oznake letova

Uvođenje ovog širokotrupnog, dvopalubnog zrakoplova povećava kapacitet linije za 38%, što znači da će putnici uživati u udobnosti A380 do i od čak dvije japanske destinacije, s obzirom na to da ovaj legendarni zrakoplov već leti na Emiratesovom dnevnom letu s Međunarodne luke Narita u Tokiju. A380 će zamijeniti zrakoplov 777-300ER kojm Emirates trenutno leti na letovima EK316  I EK317 do i od Osake.

>>>Emirates aviokompanija podijelila ultimativni savjet kako dobiti ‘upgrade’

Emiratesov A380 će na liniji Dubai-Osaka ponuditi ukupno 489 sjedala u konfiguraciji od tri klase, od čega 399 prostranih sjedala u ekonomskoj, 76 sjedala-ležaja u poslovnoj te 14 privatnih ‘apartmana‘ u prvoj klasi. Kabinsko osoblje na letu govori japanski jezik, a putnici će moći koristiti sustav zabave na letu ice, koji nudi više od 3.500 različitih audio i video programa, uključujući i više od 100 kanala s isključivo japanskim sadržajima. Uz to, putnicima je na raspolaganju i povećana količina prtljage koju mogu ponijeti – 50 kg za prvu klasu, 40 za poslovnu i do 335 kg za ekonomsku klasu.

>>>Emirates ostvario 1,1 milijardu dolara dobiti

Putnici u prvoj kladi moći će kušati tradicionalni Kaiseki, a oni u poslovnoj klasi tradicionalni bento box. Emirates je tako prva bliskoistočna aviokompanija koja na svojim letovima nudi jela inspirirana Kaisekijem.

Emiratesov Airbus A380 poznat je po svojim tuševima u prvoj klasi (First Class Shower Spas) te Onboard Loungeu koje mogu koristiti svi putnici prve i poslovne klase. Ove godine Emirates slavi 10 godina od uvođenja A380 te je sa 103 A380 u floti i dodatnih 59 u narudžbi najveći svjetski operator Airbusa A380.

>>>Počelo odbrojavanje do dolaska aviokompanije Emirates u Zagreb

Osaka je posljednja u nizu destinacija iz Emiratesove svjetske mreže destinacija prema kojoj će letjeti A380, a zahvaljujući modernom hubu u Dubaiju, putnici koji putuju iz regije Kansai mogu letjeti i prema drugim destinacijama poput Londona, Moskve, Mauricijusa, Pariza i mnogih drugih.

Bogata poviješću, regija Kansai dom je brojnim turističkim atrakcijama i destinacijama, poput Arima Onsena, jednog od najstarijih i najpoznatijih termalnih izvora te Nare, nekadašnjeg glavnog grada. Zanimljivost su i atrakcije pod zašitom UNESCO-a, kao što je dvorac Himeji do kojeg je se dolazi poznatim japanskim brzim vlakom Shinkansenom. Iz Osake se lako dolazi do Kyota; naime Kyoto je udaljen samo 75 minuta vlakom od Zračne luke Osaka, a vrijeme slijetanja Emiratesovog leta usklađeno je tako da putnici mogu lako putivati dalje domaćim letovima prema Fukuoki, Chitoseu ili Okinawi.

>>>Emirates otvaranjem najfinijih vina iz vlastitog vinskog podruma lansirao kolekciju Emirates Vintage

Počevši s 28. listopadom, let EK316 polijetat će iz Dubaija (DBX) svaki dan u 03:05 sato te slijetati u Osaku (KIX) u 16:55 sati. Povratni let kreće iz Osake u 23:35 sati te slijeće u Dubai sljedeće jutro u 05:45 sati (vremena su izražena u lokalnim vremenima).

21. svibanj 2022 07:05