Aktualno
StoryEditor

Eurospin: Rimac priprema teren za dolazak talijanskog diskontera u Hrvatsku

20. Srpanj 2019.

Iduće godine u Hrvatsku stiže još jedan trgovački lanac mješovite robe. Riječ je o talijanskom diskonteru Eurospin, poznatom po prodaji isključivo vlastitih robnih marki po niskim cijenama, koji vodi Romano Mion. Lani je u otvorena tvrtka Eurospin Hrvatska na čelu s predsjednikom Uprave Massimilianom Pozzijem, a pokrenuta je i hrvatska verzija njezine web-stranice na kojoj piše: ‘Pozdrav, Hrvatska, još malo... stižemo!‘

Objavljeni su i natječaji za zapošljavanje, kupnju nekretnina i poziv dobavljačima koji žele proizvoditi robne marke. Prema oglasu u kojem traže stručnjaka za ljudske resurse vidljivo je da će tvrtkino sjedište biti u Rijeci.

Iz neslužbenih izvora saznajemo da se iduće godine planira otvorenje petnaestak objekata po cijeloj Hrvatskoj i da je već ‘upiknuta zastavica‘ na deset građevinskih zemljišta. Prema informacijama stručnjaka iz maloprodaje, glavni je projektant za Eurospin u Hrvatskoj poduzeće Rimac u vlasništvu Ivana Rimca, oca Mate Rimca, koje je do sada najviše radilo na poslovima gradnje poslovnih objekata sa Sparom i Kauflandom.

Eurospin, koji su 1994. osnovale četiri talijanske obitelji, proširio je mrežu trgovina po cijeloj Italiji i počeo se širiti po Europi. Prva poslovnica otvorena je u Sloveniji 2004., gdje Eurospin danas ima više od pedeset trgovina.

29. travanj 2024 04:11