Aktualno
StoryEditor

Flego: Istru su 2017. obilježila gradilišta i investicije

07. Svibanj 2018.

Istarski župan Valter Flego ocijenio je u ponedjeljak u Pazinu da je Istra 2017. godine bila veliko gradilište i da su tu godinu obilježile znatne višegodišnje investicije poput nastavka izgradnje Opće bolnice u Puli, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, ulaganja u školsku infrastrukturu i drugih velikih investicija u gospodarstvu.

"U razdoblju prije izbora neumorno smo radili na dobrobit svih građana, a ostvareni rezultat na izborima bio nam je dodatna motivacija da još jače upregnemo snage i krenemo u nove iskorake kako u drugoj polovici godine, tako i u idućem razdoblju", rekao je župan Flego predstavljajući na sjednici Županijske skupštine izvješće o svojem radu u protekloj godini.

>>>FOTO: Uniline svečano otvorio novo poslovno sjedište u Puli

Govoreći o izvršenju proračuna za 2017. godinu, istaknuo je da je temeljni financijski dokument Istarske županije prošle godine raspolagao s 923.459.251 kuna, što je 89,9 posto od plana, a u odnosu prema godini prije 2,8 posto više.

"Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna iskazuje visok stupanj izvršenosti, što znači da je dobro planiran. Sve projekte i programe i preuzete obveze odgovorno smo izvršavali i provodili. Ostvareni višak poslovanja u Istarskoj županiji i kod njezinih proračunskih korisnika pokazuje financijsku stabilnost, sigurnost i likvidnost", ocijenio je župan Flego.

>>>Istra je nova Slavonija, iseljavaju čitave obitelji i kućni ljubimci

Kao najvažnije projekte istaknuo je ulaganje u novu bolnicu u Puli od 78.400.000 kuna, koji se potpuno odnosi na izgradnju, zatim EU projekt "Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula", koji je proveden u iznosu od 507.476 kuna, te ulaganje 1,9 milijuna kuna za terapeutsku plažu uz Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat" u Rovinju.

Vijećnici istarske Županijske skupštine na sjednici su prihvatili prijedlog prvih izmjena i dopuna proračuna Istarske županije za 2018. godinu. Osim toga, odobreno je i ugovoreno jedanaest novih europskih projekata vrijednih 2.980.313 kuna. Novina je projekt građanskog odgoja koji će se od rujna provoditi u deset osnovnih škola u toj županiji te je za plaće nastavnika i tiskanje nastavnog materijala osigurano 154.400 kuna.

18. travanj 2024 19:57