Aktualno
StoryEditor

FlixBus godinu dana nakon ulaska u SAD uvodi linije na Istočnoj obali

30. Svibanj 2019.

FlixBus širi mrežu linija koja će se protezati Istočnom obalom SAD-a povezujući gradove kao što su New York City, Washington, D.C., Baltimore i Richmond s 11 polazaka dnevno. Zeleni autobusi krenut će ulicama Manhattana 30. svibnja, točno godinu dana nakon ulaska na tržište Sjedinjenih Američkih Država kada su lansirane prve linije iz Kalifornije koje se sada prostiru na 9 država.

"Pokretanjem koridora od New Yorka prema Washington D.C.-u napravili smo veliki korak u FlixBus globalnoj ekspanziji, tim više što je to najprometnija ruta u SAD-u, a ujedno i jedna od najprometnijih ruta na svijetu“, rekao je André Schwämmlein, osnivač i izvršni direktor tvrtke FlixMobility.

„Nakon uspješnog pokretanja prvih linija na Zapadnoj obali, točno prije godinu dana, i kasnijeg širenja na jug i jugozapad SAD-a, postalo je jasno da su Amerikanci željni novih načina putovanja pokazujući otvorenost u odabiru autobusa kao prijevoznog sredstva, mnogi od njih i po prvi puta.“

Oživljavanje putovanja autobusom u Americi

FlixBus se širi diljem SAD-a u vrijeme kada sve više Amerikanaca smatra autobus kao alternativu za dulja putovanja. Prema rezultatima istraživanja FlixBusa, gotovo 65 posto putnika koji su prvi put putovali FlixBusom u SAD-u nikada prije nisu birali autobus za dulja putovanja, što pokazuje da tvrtka stvara novo tržište u industriji.

"Cilj nam je pokazati ljudima kako je neučinkovito koristiti automobil za duža putovanja u vrijeme kada su tako visoke cijene goriva i parkiranja, prometa i najma s malom kilometražom. Autobus pruža prikladnu i udobnu alternativu koja omogućuje putnicima da za vrijeme vožnje rade, odmaraju ili spavaju što im pak ostavlja više novca za uživanje na krajnjem odredištu“, dodao je Pierre Gourdain, direktor FlixBusa u SAD-u.

Globalnim rastom FlixBusa, CEE South regija postaje dostupna sve većem broju putnika iz Europe

Usporedno s razvojem američkog tržišta, FlixBus nastavlja s razvojem europske mreže linija. CEE South regija bilježi značajan rast koji je snažno krenuo početkom siječnja novim povezivanjem Hrvatske s brojnim destinacijama u Bosni i Hercegovini, ali i u ostatku Europe. Isto tako, jačanjem zelene mreže, uz Zagreb, Split postaje novo prometno čvorište FlixBusa s više od 40 dnevnih polazaka u sezoni.  Boljom povezanošću, CEE South regija postaje dostupnija turistima iz cijele Europe i svijeta.

Osim što su autobusi dokazano ekološki najprihvatljiviji oblik javnog prijevoza, putnicima se dodatno nudi mogućnost kompenzacije CO2 u obliku doprinosa za zaštitu klime koji iznosi 1% do 3% cijene kupljene karte.

20. travanj 2024 06:10