Aktualno
StoryEditor

FlixBus u Hrvatskoj bilježi rast broja putnika, najposjećeniji Zagreb, Zadar i Split

11. Rujan 2018.

U odnosu na ljetne mjesece prošle godine, broj putnika koji su putovali FlixBusom porastao za 100%, a najposjećenije destinacije u Hrvatskoj bile su Zagreb, Zadar i Split.

>>>Njemački FlixBus počeo prevoziti i Amerikance, izravno prijeti slavnom Greyhoundu

U Zagreb je FlixBusom stiglo 70% više putnika nego prošle ljetne sezone, u Zadar 80% više putnika, dok je u Split stiglo 130% više putnika nego prošlo ljeto. Osijek također bilježi rekordan rast u broju putnika. U ovaj je grad tijekom ljetnih mjeseci stiglo 180% više putnika nego prošlog ljeta što je rezultat direktnih zelenih linija otvorenih ovo proljeće koje su Osijek povezale s Bečom, Budimpeštom, Bratislavom i Pragom.

- FlixBus mreža linija neprestano raste i time povezuje Hrvatsku sa sve većim brojem europskih država što posljedično utječe i na veći priljev putnika i turista u Hrvatsku, izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Pozitivan trend i rast od 50% odrazio se i na globalnoj razini gdje su najposjećenije turističke destinacije poput Pariza, Münchena, Praga, Amsterdama ili Rima.

>>>Budućnost mobilnosti je zelena: FlixBus prvi u svijetu kreće s testiranjem E-Busa na većim udaljenostima

Osim Hrvatske, rast od 100% zabilježile su i Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska i Španjolska dok su Luxemburg, Norveška i Švedska utrostručile broj putnika. Poljska i Rumunjska i ove su sezone ostvarile značajan porast dok je u Portugal stiglo pet puta više putnika u odnosu na ljeto 2017.

26. travanj 2024 08:52