Aktualno
StoryEditor

Fondovi EU: Dijele se vaučeri za web stranice

04. Kolovoz 2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je natječaj kojim se pruža potpora poduzetnicima pri izradi i redizajnu internetskih stranica te nabavi marketinških rješenja za web. Kako pojašnjavaju u Ministarstvu kojem je na čelu Gabrijela Žalac, svrha Poziva je jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti malih i srednjih tvrtki poboljšanom primjenom mrežnih marketinških rješenja radi poboljšanja njihove prisutnosti na tržištu te vidljivosti njihovih proizvoda i usluga.

>>>Ministrica Gabrijela Žalac potpisala ugovore o dodjeli 187 bespovratnih milijuna kuna

Nepovratna sredstva u sklopu tog natječaja dodjeljuju se putem vaučera. Riječ je o Pozivu ‘WWW vaučeri za MSP-ove‘, na koji se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća. Sva sredstva određena su Operativnim programom ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.‘, u kojem je osigurano 15,2 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Iznos vaučera ne može biti manji od 15 tisuća kuna, a maksimalni iznos nepovratne potpore je sto tisuća kuna.

Propozicije natječaja možete pronaći - ovdje.

Intenzitet potpore utvrđuje se prema stupnju razvijenosti jedinice područne (regionalne) samouprave, odnosno županije sjedišta prijavitelja, a iznosi između 70 i 85 posto prihvatljivih troškova projekta. Iako se može prijaviti samo jedan projekt, on može sadržavati izradu ili unaprjeđenje jedne ili više domena. Prijave se zaprimaju od 13. kolovoza 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

23. travanj 2024 21:54