Aktualno
StoryEditor

Francis Ford Coppola: Kuma 3 snimili smo isključivo zbog novca

24. Travanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=EwLXWbNV4bE

Francis Ford Coppola, jedan od najvećih redatelja svih vremena i tvorac legendarne trilogije ‘Kum‘, priznao je kako je treći nastavak te mafijaške sage snimio isključivo zbog love.

Prema pisanju New Musical Expressa, na internetu je konačno osvanuo petnaestak godina stari intervju u kojem je Coppola objasnio: ‘U to smo vrijeme bili prilično dekintirani. Smatrao sam da je krajnje vrijeme da supruzi donesem nešto novca i kada me Frank Mancuso pitao želim li napraviti još jednog ‘Kuma‘, nisam puno dvojio‘.

>>>Pregled najsjajnijih zvjezdanih trenutaka: Oscar u subotu slavi 90. rođendan

Iako danas smatran najslabijim izdankom trilogije, kritika ga je u vrijeme izlaska 1990. godine većinom hvalila, a bio je nominiran za sedam Oscara iako na kraju ostao bez ijedne nagrade.

‘Trebate shvatiti da filmovi poput ‘Kuma‘ ili ‘Apokalipse sada‘ u vrijeme izlaska nisu imali današnji status, reakcije su bile prilično podijeljene‘, prisjetio se Coppola.

>>>VIDEO: Brian Oliver radi na biografskom filmu o Marlonu Brandu

Spomenimo i da je prošle godine održana velika, 45. obljetnica izlaska originalnog ‘Kuma‘ u sklopu koje su se na njujorškom Tribeca Film Festivalu ponovno okupili svi živući glumci i članovi ekipe.

Jedni uz druge, tako su poslije svih tih godina stajali Al Pacino, Talia Shire, Robert Duvall, Diane Keaton, James Caan te Robert De Niro, koji se po prvi puta pojavio u ‘dvojci‘.

16. svibanj 2024 07:30