Aktualno
StoryEditor

Gala proslavom svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana

28. Rujan 2017.

Ceremonijalnom predajom ključeva u srijedu je svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana. Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga uručila je ključeve hotela Anđeli Brav, CEO InterContinental hotel grupe za Europu, ona ih je predala Živoradu Vasiću, regionalnom generalnom direktoru IHG-a koji ih je uručio Milošu Ceroviću, generalnom direktoru InterContinentala Ljubljana.

>>>Miodrag Šajatović: Miškovićev poučak – Ne junači se, prodaj firme dok im dobro ide

Hotel InterContinental Ljubljana predstavlja investiciju srpske kompanije Delta Holding u vrijednosti od 50 milijuna eura. Hotel ima 165 soba, restoran na 20. katu i spa centar na 18. sapogledom na cijeli grad. Jedini je hotel sa pet zvijezdica u Ljubljani i najviša zgrada u tom gradu.

Hotel je u vlasništvu Delta Holdinga ali će poslovati pod standardima, pravilima i kriterijima IHG grupe. Prve goste hotel je primio krajem kolovoza i već u prvim tjednima imao prosječnu popunjenost veću od 50%.

- Danas svi imamo razloga biti ponosni, jer u Ljubljani svečano otvaramo prvi hotel InterContinental na potezu od Triglava do Crnogmora. Želim da se posebno zahvaliti Vladi Republike Slovenije, jer smo tu u Sloveniji imali uvjete za rad kakve svaki investitor treba imati, rekla je Marija Desivojević Cvetković na početku svog obraćanja gostima.

Svečanosti su prisustvovali visoki državn dužnosnici Slovenije i zemalja regije, čelnici grada Ljubljane, najviši predstavnici InterContinental Hotel Grupe, diplomacije, gospodarstva i medija.

>>>Delta Holding bi kupio zagrebački hotel Esplanadu

- Hotel poput ovog ne može se slučajno otvoriti. Potrebno je mnogo rada, upornosti, truda i ljubavi prema ugostiteljstvu, što se i vidi kroz ovaj hotel i naše ljude. Sve to počinje sa vlasnikom hotela, gospodinom Miškovićem. Njegova vizija ovog hotela i hotelske industrije na ovom tržištu bila je od presudnog značaja. Delta Holding je veoma jak partner i mi smo vrlo uzbuđeni što rastemo zajedno ovdje i u Srbiji. Mislim da ne postoji bolji partner od Delte kojimože dovesti InterContinental u Sloveniju, rekla je Anđela Brav, generalni direktor InterContinental hotel grupe za Europu.

Gostima se obratio i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, koji je od početka pratio izgradnju hotela, kao i Živorad Vasić, u InterContinental Hotels Grupi zadužen za hotele iz regije, koji je rekao da je formula uspjeha InterContinentala Ljubljana sinergija Delta Holdinga, IHG grupe i podrška Grada Ljubljane.

 

29. travanj 2024 05:51