Aktualno
StoryEditor

Google ‘ispod radara‘ kupio startup koji ekran pretvara u zvučnik

12. Siječanj 2018.

Google je, izbjegavši medijsku pozornost, kupio britanski startup Redux koji korištenjem vibracija pretvara ekrane mobitela i tableta u zvučnike, piše The Verge.

Nepoznate su informacije o tome kada se kupnja dogodila, koliku je svotu novca Google izdvojio, no prema nekim izvorima akvizicija je realizirana u kolovozu prošle godine.

>>>Apple ‘želi kupiti Shazam za 401 milijun dolara’

Redux je razvio niz tehnologija povezanih sa zvukom i dodirom u mobilnim uređajima, ali ih nikada nije implementirao u neki poznatiji proizvod.

Razumljivo je zašto je Googleu ovakva tehnologija privlačna. Pretvaranje ekrana u zvučnik oslobodit će prostor unutar pametnih telefona u koji će se onda moći ugraditi druge komponente kao što je recimo veća baterija.

>>>Google kupuje HTC-ovu diviziju koja razvija pametni telefon Pixel za 1,1 milijardu dolara

Osim toga, pretvorbom ekrana u zvučnik uklanja se potreba za ugrađivanjem zvučnika u uređaj što, kada je riječ o mobilnim telefonima, ne samo da štedi prostor unutar kućišta i čini uređaj sasvim vodootpornim, već i poboljšava kvalitetu zvuka. Preostaje pričekati da Google iznese točne planove vezane uz uporabu ove tehnologije.

29. travanj 2024 07:47