Aktualno
StoryEditor

Google Street View automobil ponovno na hrvatskim cestama

17. Srpanj 2018.

Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim cestama, a ovaj će se puta fokusirati na osvježavanje informacija o cestama koje povezuju hrvatske gradove.

Vožnja počinje 31. srpnja i trajat će otprilike dva mjeseca. Više informacija možete potražiti na Street View, a detaljni prikaz gdje su u trenutku pretraživanja Googleova vozila možete vidjeti ovdje.

>>>Uz Google karte saznajte koliko ćete čekati u restoranu

U svrhu zaštite privatnosti, fotografije prikupljene Street View automobilom, prije nego budu objavljene, prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju te tako Google štiti njihovu privatnost.

[caption id="attachment_352235" align="aligncenter" width="748"] Street View[/caption]

Street View ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb "Prijavi problem", u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

>>>Nova vrsta špijuna: Google Street View otkriva izborne preferencije građana

Street View je popularna usluga na Google Maps trenutno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući usluzi Street View korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te kulturnu i nacionalnu baštinu. Ova usluga je dostupna i na Google Earth, kao i na Google Maps za mobilne uređaje.

 

19. travanj 2024 08:27