Aktualno
StoryEditor

Google testira novo korisničko sučelje za YouTube, gledanje videa uskoro će biti praktičnije

18. Travanj 2017.

Opcija koji koristi YouTube, slika-u-slici (eng. picture-in-picture, PIP), je veoma korisna jer omogućuje nastavak gledanja videa za vrijeme pretraživanja sadržaja. Opcija radi tako da, kada je omogućena, video koji se trenutno gleda se minimizira i smjesti u donji desni kut zaslona, a korisnik može pretraživati sadržaj.

>>>Šuška se da Google priprema ‘virtualno sanjarenje’ sa Zemljom

Google trenutno testira nekoliko promjena u tom području. Korisnici koji su imali prilike prvi isprobati novu opciju su izvijestili da je način rada slika-u-slici najnovije verzije aplikacije (12.13.53) drugačija od onog na što su navikli, prenosi portal Android Authority.

Umjesto minimiziranja, video se ‘uruši‘ sve do donje trake, uključujući i tipke za pokretanje i pauzu. Također, video se može zatvoriti dodirom, za razliku od toga da ga morate pomaknuti prstom kako je to bilo do sada.

Osim toga, novost je i traka napretka (eng. progress bar) koja se nalazi ispod videa i omogućava korisniku da vidi koliko dugo će video još trajati. Jednako kao i prije, dovoljan je jedan dodir prstom kako bi se video vratio u početno stanje. Redizajnirano korisničko sučelje nudi više mogućnosti nego prije. No, negativna strana toga je da je video manji i teže ga je gledati.

>>>Križevački gimnazijalac izradio igricu za Google Play

Google trenutno testira novu opciju s malim brojem korisnika, a ne zna se kada će, i hoće li uopće, biti dostupan svima.

29. travanj 2024 18:01