Aktualno
StoryEditor

Grad u Coloradu porezom od marihuane zbrinjava beskućnike

18. Svibanj 2016.

Aurora, jedan od najvećih gradova u američkoj državi Colorado, daruje milijune dolara prikupljenih od oporezivanja prodaje marihuane lokalnim neprofitnim organizacijama koje pomažu beskućnicima. Grad je od 4.5 milijuna dolara dosadašnjih prihoda 1.5 milijun odvojio za udruge kakva je Colfax Community Network koja ugroženim obiteljima pomaže da žive u motelima, apartmanima ili im osigurava hranu, higijenske proizvode.., pelene.

Prema pisanju Denver Posta u Aurori je aktivno najmanje 20 trgovina koje nude "travu", ali je broj licenci ograničen na 24. Gradski dužnosnici prognoziraju udvostručenje prihoda od prodaje s 2.65 milijuna u 2015. na 5.4 milijuna dolara u tekućoj godini, da bi se u 2017. postigla gornja granica s navedenim brojem licenci od oko 6.4 milijuna dolara.

Sličan program zbrinjavanja beskućnika kroz porez na kanabis u ožujku je predložen i u Los Angelesu, gdje su godišnji prihodi od prodaje procijenjeni na 16.7 milijuna dolara.

Colorado je bio prva od američkih federalnih država koja je legalizirala rekreacijsko korištenje kanabisa, prodaja je započela u listopadu 2014. godine.

20. travanj 2024 00:24