Aktualno
StoryEditor

Grad Zagreb pokušava javno igralište iznajmiti koncesionaru

19. Listopad 2018.

Inicijativa 1postozagrad na svojim je Facebook stranicama otvorila zanimljivu temu, tiče se zakupa gradskih igrališta u Zagrebu. Post prenosimo u cijelosti:

"Odbor za kontrolu Gradske skupštine danas je izglasao poništavanje zaključka o davanju u zakup gradskog igrališta na Barutanskom bregu!

>>>Sedam gnijezda s jajima jedne od najsmrtonosnijih zmija na školskom igralištu

Ujedno je zatražena izmjena Odluke o načinu upravljanja i korištenju sportskih građevina u vlasništvu Grada temeljem koje je Gradski ured za mlade i sport iznajmio i ovo javno igralište. Određen je rok od 45 dana u kojem Gradski ured ima predložiti izmjenu koju će potom trebati i izglasati na Skupštini.

Borba predstoji, a trebat ćemo i vašu pomoć!

Današnja odluka je izglasana jednoglasno.

Osobito nam je drago da je problem koncesioniranja kvartovskih igrališta došao na dnevni red tijela javne uprave upravo kroz igralište koje smo stavili u fokus.

Zbog strateških razloga odabrali smo fokusirati se na JEDNO igralište. Kroz taj jedan primjer ukazujemo i na sva ostala, tj. problematizira se i dovodi u pitanje PRAKSA iznajmljivanja kvartovskih igrališta koju nastojimo u potpunosti - ukinuti.

Od nadležnih tijela zatražili smo i ukidanje koncesija na igrališta koja su već predmetom najma.

Uspjehu današnje sjednice, lobiranjem i dodatnom pripremom materijala znatno je doprinijela lokalna vijećnica u Maksimiru Ana Šlogar (SDP) te drugi lokalni vijećnici koji su se aktivno uključili.

Zahvaljujemo i gradskom zastupniku Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) koji je prvi skrenuo pažnju na problem koncesioniranja i zatražio tematsku sjednicu.

Na današnjoj sjednici problematizirana je i činjenica da je Grad započeo s uređivanjem igrališta na Barutanskom bregu kako bi ga - uređenog našim novcem - predao koncesionaru.

>>>Nepotizam u gradu i državi

Posebno želimo istaknut da se rješavanje prostornih potreba interesnih grupa, sportskih klubova i organizacija ne smije rješavati na štetu postojeće javne rekreacijske infrastrukture, u prvome redu malih kvartovskih igrališta čija je uloga – nezamjenjiva i koja trebaju ostati slobodna i kvartovska.

Uređenje i redovito održavanje kvartovskih igrališta odgovornost je gradske uprave kojoj plaćamo porez, najviši prirez i najskuplje komunalije u Hrvatskoj. Za taj ogromni novac imamo pravo očekivati uređena, besplatna i svima uvijek dostupna kvartovska igrališta.

Gradska dječja i sportska igrališta pripadaju svima nama koji smo ih platili i ne smiju biti predmetom najma."

[embed]https://www.facebook.com/1postozagrad/posts/971117379741992[/embed]

28. travanj 2024 07:06