Aktualno
StoryEditor

Heineken uvodi LED rasvjetu umjesto halogene

27. Prosinac 2018.

Heineken Hrvatska investicijom od oko 2,5 milijuna kuna zamjenjuje u svojoj pivovari u Karlovcu dosadašnju halogenu rasvjetu mnogo štedljivijom i dugotrajnijom LED rasvjetom. Osim smanjenja troškova električne energije za 80 posto, uvođenjem nove LED rasvjete, uz dugoročno smanjenje troškova održavanja, povećat će se i kvaliteta same rasvjete. LED rasvjeta već je uvedena u punionici i skladištima karlovačke pivovare, u tijeku je izmjena rasvjete i u proizvodnim pogonima, a investicija će se kroz uštedu energije isplatiti u samo nekoliko godina.

>>>Heineken Hrvatska: Vladinom uredbom za zaštitu voda troškovi smanjeni za 20 posto

Ovim se, kazala je Valentina Belavić, direktorica Sektora lanca opskrbe u kompaniji Heineken Hrvatske, nastavlja kontinuirano ulaganje u podizanje energetske učinkovitosti radi smanjenja utjecaja na okoliš, jer, istaknula je, zeleno poslovanje upravo je jedna od ključnih strateških odrednica poslovne filozofije Heinekenove grupacije.

Uvođenje LED rasvjete u karlovačkoj pivovari nastavak je Heinekenove „zelene ofenzive“, koju su obilježile gradnja „zelenog skladišta“, investicije vrijedne 2,5 milijuna eura, na kojem je u sljedećoj fazi instalirano 1.380 fotoelektričnih solarnih panela koji bi trebali godišnje proizvesti prosječno 395.000 kWh električne energije, čime se uz već provedeno unaprjeđenje punjenja piva u razne vrste ambalaže piva ostvaruje električne i toplinske energije, te potrošnja vode.

Za ustrajanje na provođenju principa održivosti poslovanja Heineken Hrvatska nedavno je nagrađen dvama prestižnim priznanjima: velikom nagradom Hrvatske udruge poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje, te drugi put zaredom stečenim indeksom Društveno odgovornog poslovanja (DOP) koji dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR) i Hrvatska gospodarska komora.

26. travanj 2024 14:30