Aktualno
StoryEditor

HP predstavio novu tehnologiju laserskog ispisa i najavio novi proizvod na hrvatskom tržištu

11. Lipanj 2019.

Tvrtka Hewlett Packard (HP) predstavila je na konferenciji za medije, održanoj u Piano baru Kazališne kavane Kavkaz, novitete iz segmenta ispisa uključujući najnoviju HP-ovu tehnologiju laserskog ispisa bez ispisnih uložaka.Predstavljena je posebna nova linija pametnih pisača namijenjena malim tvrtkama HP Neverstop Laser, prvi laserski pisač bez uloška koji će se na tržištu naći u srpnju i stajati 1.899 kuna.

Generalni direktor HP Inc. Adriatic Primož  Polajnar govorio je o strategiji kompanije i rezultatima, te podsjetio da HP ove godine obilježava 80 godina postojanja. Unazad četiri godine HP posluje samostalno, a prije godinu dana preuzeo je Samsung te time dobio segment 3D pisača.

- Još uvijek pokušavamo oduševiti svijet novim tehnologijama. Želimo biti najbolji, prvi, najbrži - rekao je Polajnar ističući da je HP na tržište pustio novu tehnologiju 3D pisače koji printaju tekstil, metal...

Također je predstavio i rezultate poslovanja HP na globalnoj razini koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine bolji dva posto te je HP ostvario prihod 14 milijardi dolara.

Prihodi od prodaje pisača rasli su na svim tržištima između dva i 38 posto. Govoreći o novoj poslovnoj strategiji, Polajnar je istaknuo kako HP planira u idućih deset godina surađivati s Xerox-om.

Sara Majkić, voditeljica kategorije HP-ovih pisača za regiju Adriatic regiju, istaknula je da HP tržištu nudi ispisna rješenja, pisače, potrošni materijal i uslugu koja se veže na to, te da će tijekom ovoga mjeseca na hrvatsko tržište stići HP-ovi laserski pisači.

Posebno je istaknula prednosti novih pisača za poslovni sektor jer nove tehnologije ugrađene u njih jamče visoki stupanj sigurnosti. Primjerice, HP-ov pisač prepoznaje zadnju verziju digitalnog potpisa i u slučaju hakerskog napada vraća se na prvobitne postavke.

18. travanj 2024 14:57