Aktualno
StoryEditor

Hrvatska turistička zajednica traži voditelje u Los Angelesu, Londonu i Seulu

05. Ožujak 2019.

Hrvatska turistička zajednica objavila je natječaj za voditelja ispostave u Los Angelesu. Uz postojeće Predstavništvo HTZ-a u New Yorku, voditelj buduće ispostave u Los Angelesu bit će zadužen za promociju hrvatskog turizma na tržištu SAD-a.

Također se ponavlja natječaj za izbor direktora predstavništva i to za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južne Koreje sa sjedištem u Seulu gdje se ured predstavništva otvara po prvi puta. Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata, za sva tri radna mjesta, dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja u NN, odnosno do 21. ožujka 2019. godine.

Seulu

- Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima, posebno na tržištu SAD-a s kojeg projekcije govore o ovogodišnjem rastu prometa po stopi od 15 do 20 posto. To je razlog zbog kojeg po prvi puta otvaramo ispostavu u Los Angelesu, nadodao je Staničić.

Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura. Predsjednicom Povjerenstva imenovana je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je član Povjerenstva kao vanjski suradnik. Povjerenstvo će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave, provesti intervjue s odabranim kandidatima o čemu će obavijestiti Turističko vijeće kojemu će i uputiti svoj prijedlog imenovanja.

[caption id="attachment_304745" align="aligncenter" width="750"]summit Foto: Hernán Piñera, Flickr[/caption]

Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati svoju dužnost, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi program svog rada za narednu kalendarsku godinu.

Direktor predstavništva, kao i voditelj ispostave imenuje se na mandatno razdoblje od tri godine. Tekst javnog poziva sa svim informacijama mogu se pronaći na službenim web stranicama HTZ-a na slijedećoj poveznici.

23. lipanj 2024 10:10