Aktualno
StoryEditor

Hrvatski softver će u Švicarskoj očitavati 2,2 milijuna pametnih brojila

25. Srpanj 2017.

Zagrebačka je agencija Cinnamon za švicarsku tvrtku VOLAG System AG razvila mobilnu aplikaciju Unimod Collect koja koristeći Bluetooth tehnologiju očitava pametna brojila. VOLAG System AG jedna je od vodećih švicarskih tvrtki za razvoj rješenja za daljinsko prikupljanje podataka i njihovu analizu, a softver koji je razvio zagrebački Cinnamon koristi se za očitavanje 2,2 milijuna brojila u Švicarskoj, što je približno trećina svih brojila u državi. Rješenje je polagano pušteno u produkciju kod više od 200 klijenata, a puna se primjena aplikacije u Švicarskoj očekuje već ovog tjedna.

>>>eKupi i Kaspersky poklanjaju softver za zaštitu klinaca na internetu

Direktor agencije Cinnamon i voditelj razvoja aplikacije Unimod Collect, Ivan Kovač, opisao je ključne značajke procesa razvoja ove aplikacije.

“Najizazovniji dio je bilo razviti stabilnu komunikaciju raznih pametnih brojila koja su u upotrebi. Dakle komunikaciju između raznih naprava, bilo to brojilo za struju, vodu ili plin. Sve te naprave komuniciraju različitim protokolima koje je potrebno razumjeti te potom isprogramirati. Unimod Collect će se koristiti paralelno na velikom broju lokacija tako da i najmanja nepravilnost u radu može uzrokovati dodatne troškove ponovnog obilaska lokacija na kojima su instalirana brojila. Iako je aplikacija razvijena za švicarsko tržište, nadam se da će ovakva rješenja brzo pronaći put ka široj primjeni i u Hrvatskoj."

>>>Više od 70 nevladinih organizacija zainteresirano za donacije Microsoftovog softvera u cloudu

Patrick Gauch, generalni direktor VOLAG System AG kratko je prokomentirao suradnju s agencijom Cinnamon: “S Ivanom i njegovim timom surađujemo od kraja 2015. kad su nam pomogli dovršiti jedan kompleksan projekt. Iako su se naknadno uključili, nakon nekoliko tjedana izrazito uspješnoga rada odlučili smo da upravo Cinnamon bude agencija koja će samostalno dovršiti taj projekt. Otad smo surađivali na nekoliko projekata, uključujući Unimod Collect , te se veselimo nastavku suradnje i novim izazovima."

16. travanj 2024 21:56