Aktualno
StoryEditor

HTC se bori za opstanak - ukida četvrtinu globalne radne snage

03. Srpanj 2018.

Proizvođač pametnih telefona HTC planira u Tajvanu ukinuti 1.500 radnih mjesta, što je oko četvrtine globalne radne snage te tehnološke kompanije.

Smanjenje broja radnih mjesta dio je "usklađivanja resursa" diljem organizacije, navodi se u priopćenju tvrtke. Tajvanska tvrtka u posljednje je vrijeme bilježila tromjesečne gubitke zbog žestoke konkurencije u segmentu pametnih telefona, gdje se između ostalih izdvajaju Apple i Samsung.

Ukidanje radnih mjesta predstavlja najnoviji znak da se HTC, svojevremeno važan igrač na tržištu pametnih telefona, bori za opstanak u konkurentnoj industriji.

>>>Prodaja pametnih telefona lani pala prvi put od 2007.

- Danas najavljeno smanjenje radne snage u proizvodnji predstavlja odlučan korak u usklađivanju resursa diljem organizacije, te će omogućiti fleksibilnije upravljanje operacijama, poručili su iz HTC-a.

HTC i Google prošle su godine postigli sporazum "težak" 1,1 milijardu dolara, što su mnogi doživjeli kao znak da je HTC-u potreban dodatan kapital za nastavak poslovanja.

>>>Google kupuje HTC-ovu diviziju koja razvija pametni telefon Pixel za 1,1 milijardu dolara

U sklopu te transakcije, dovršene u siječnju ove godine, Google je kupio polovinu HTC-ova poslovanja s pametnim telefonima, a njome je također i predviđeno preuzimanje oko polovine HTC-ovih zaposlenika u segmentu istraživanja i razvoja, njih oko dvije tisuće.

HTC proizvodi Googleove pametne telefone, Pixel i Pixel XL. Tvrtka je izvijestila o padu prihoda u travnju na godišnjoj razini od 55,5 posto, navodi Reuters.

18. srpanj 2024 19:02