Aktualno
StoryEditor

Huawei predstavio P20 Lite i Pro s moćnim ‘AI kamerama‘ koje tuku konkurenciju

27. Ožujak 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=dRd8EmY5MdU

Dugoočekivani flagship uređaj Huaweijeve P serije svečano je u utorak predstavljen u pariškom Grand Palaisu pred tisućama novinara iz cijeloga svijeta.

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, podijelio je sa svijetom veoma pozitivne poslovne rezultate poput onih da je Huawei među top tri najprodavanija pametna telefona u 2017. u svijetu, kako kompanija bilježi kontinuirani porast ulaganja u razvoj i istraživanje u koji je uloženo 10,4 milijarde eura prošle godine te da su tim ulaganjima dosegnuli šesto mjesto na ljestvici globalnih brendova. Broj trgovina porastao je za 200 posto, a Yu je iskoristio i priliku kako bi predstavio novi, pročišćeniji logo.

Potom je iz džepa izvadio ono što su svi s nestrpljenjem očekivali – Huawei P20 Lite i Pro modele. Dizajnirani s beskrajnim ekranom, novi modeli dolaze u četiri različite nijanse. Tako korisnici mogu izabrati između Twilight, Midnight Blue, Pink Gold i Graphite Black kućišta. No, ono što je definitivno najjače oružje novih modela njihove su fotografske mogućnosti potpomognute umjetnom inteligencijom. Drhtave ruke uz Huawei AIS stabilizator neće više biti problem ni za snimanje noćnih scena, ali ni video uradaka. Također, Huawei se ponosi novom Leica dualnom kamerom, time što je performansama kamere nadmašio najnovije modele konkurenata Samsungov S9+ i iPhoneX, ali i karakteristikama koje omogućuje ‘najbolje selfije na svijetu‘ čak i u interijeru u uvijek nezgodnoj ‘kontraliht‘ poziciji.

https://www.youtube.com/watch?v=MjW-8JSrz3Q

- U 2017. godini predstavili smo prvu generaciju AI kamere, a već godinu dana kasnije već imamo AI kameru s profesionalnim karakteristikama, rekao je Yu entuzijastično uspoređujući fotografije S9+ i iPhoneX-a s fotografijama slikanim novim modelima P20 i ističući sve parametre u kojima je učinak novog Huaweijevog izdanja bolji. Uz veliku osjetljivost na svjetlost (ISO Huawei P20 Pro je 102400), među najvećim prednostima istaknuta je veća, izdržljivija baterija (više od 25 veća baterija od iPhoneX) unatoč ultra tankom kućištu. U usporedbi s Galaxyjem 9+ koji ima 3500 mAH baterije, P20 ima 4000 mAH.

Triput brža umjetna inteligencija procesora od iPhoneX-a, otpornost na vodu i prašinu (IP67), 360 Face otključavanje, uklanjanje šumova u komunikaciji, super slow motionom (960 sličica u sekundi), manji notch, kao i osjetljivost na dodir cijelog ekrana samo su neke od karakteristika koje će, sigurni smo, privući brojne korisnike.

https://www.youtube.com/watch?v=n26pPax9TNg

Na službenoj promociji o vrućim su mobilnim prinovama Huaweija govorili i profesionalna modna fotografkinja Mel Bles te potpredsjednik Googlea Sébastien Missoffe koji je među ostalim segmentima suradnje istaknuo nove prilagođene glasovne naredbe Google asistenta za Huawei kameru te zajednički razvoj još kvalitetnije proširene stvarnosti koji radi na više od 50 aplikacija poput ebaya, Ikee, Meow Cat AR. Porscheov predstavnik pokazao je na djelu novu tehnologiju kojom je pomoću Google AR-a usred publike ‘osvanuo‘ Porsche.

>>>Umjetna inteligencija sve je prisutnija u svakodnevici, a mnogi o njoj ne znaju ništa

Kao iznenađenje o kojem se već moglo čuti i tijekom jučerašnjeg dana kada su se na pripremama za svečanu promociju vidjeli letci s detaljima o modelu Porsche Design Huawei Mate RS, na kraju predstavljanja na podij se popeo Jan Becker, izvršni urednik Porscheovog dizajna.

https://www.youtube.com/watch?v=5MQpfyT6Klw

- Porsche Design Huawei Mate RS utjelovljenje je vrhunskog Porcheovog dizajna i Huaweijeve tehnologije. Ovim modelom, usudio bih se reći, postavili smo novi standard luksuza i utrli put budućnosti luksuzne mobilne tehnologije, kazao je Becker.

Glavne značajke Huawei P20 serije uključuju:

• Napredni sustav kamere za hvatanje više svjetlosti i detalja s revolucionarnom Leica trostrukom kamerom na Huawei P20 Pro uređaju te 5x Hybrid Zoom te dvostruku Leica kameru na Huawei P20 uređaju • Inovativne značajke fotografije uključujući Master AI koji koristi umjetnu inteligenciju za snimanje profesionalnih fotografija te HUAWEI AIS, moćnu AI tehnologiju stabilizacije • Bezvremenski dizajn sa zaslonom od ruba do ruba i novim gradijentnim bojama • Savršene performanse koje pogoni Kirin 970 s namjenskim NPU i EMUI 8.1 koji se temelje na Androidu ™ 8.1 za vrhunsko i besprijekorno korisničko iskustvo

29. travanj 2024 11:34