Aktualno
StoryEditor

Hvar objavio rat razularenim turistima: Šetnja u kupaćem do 600, spavanje na klupici do 700 eura

11. Srpanj 2017.

Hvar je objavio rat nekulturnim turistima i partijanerima tako što je na ulazu u grad osvanula tabla s upozorenjima i kaznama koje očekuju goste u slučaju neprimjerenog ponašanja. Hvar je posljednjih godina u svjetskim medijima postao poznat kao mjesto razuzdane zabave mladih, a ove godine je hvarski gradonačelnik Rikardo Novak odlučio tome stati na kraj.

Šetnja gradskim ulicama u kupaćem kostimu koštat će do 600 eura, dok će žene u gornjem dijelu kupaćeg kostima i muškarci bez majice za takvu šetnju izdvojiti do 500 eura. Ako netko od turista poželi teturati ulicom noseći bocu u ruci ili možda pijan prileći na javnom mjestu postat će lakši za 700 eura.

>>> Four Seasons do kraja godine kreće s gradnjom milijardu kuna vrijednog kompleksa na Hvaru

Gradonačelnik Novak kaže da se pravila moraju postaviti jer turisti po ulicama Hvara povraćaju, uriniraju, spavaju na gradskim površinama i bauljaju okolo, te da Hvar nije jedini koji se suočava s takvim problemom jer postoje i druga mjesta poznata kao ‘party‘ destinacije poput Novalje.

-Mladi turisti su dobrodošli, ali morat će znati kako se ponašati ovdje. Zarada po svaku cijenu nije turizam kakav želimo na otoku, izjavio je Novak i dodao da Hvar ne želi biti isključivo party destinacija.

30. travanj 2024 07:31