Aktualno
StoryEditor

Hyundai i službeno podržao inicijativu Mate Rimca da se autoindustrija dovede u Hrvatsku

01. Srpanj 2019.

Nakon jednog od najvažnijih gospodarskih događanja prošloga tjedna sastanka Vlade u svjetski poznatoj tvrtki Rimac Automobili u Svetoj Nedelji gdje je u prisustvu izvršnog dopredsjednika za proizvode i strategiju u Hyundaiju Thomasa Schemera predstavljeno kako uspješno privući investitore u hrvatsku automobilsku industriju, u ponedjeljak je stigla i službena podrška iz Hyundaija.

- Ohrabreni smo podrškom koju je hrvatska Vlada izrazila u našem partnerstvu s Rimcem. I dalje ćemo jačati naše strateško partnerstvo u razvoju prototipa visokih performansi električnih vozila i električnih vozila na gorive ćelije (FCEV) diljem brendova Hyundai Motors Grupe - izjavio je Schemer.

Hyundai u objavi na svojoj službenoj stranici ističe i izjavu Mate Rimca u kojoj navodi kako je činjenica što ih dioničari podržavaju u ovoj inicijativi vrlo ohrabrujuća.

"Njihovo pridruživanje ovom događaju dokazuje snagu strateškog partnerstva između Rimaca i Hyundai Motor Grupe usmjerenih na suradnju u razvoju disruptivnih tehnologija koje upravljaju novom autoindustrijom."

Mate Rimac u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavio:

Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku. Nadam se da će ova prilika biti iskorištena.

Podsjetimo, Mate Rimac je pred predstavnicima Vlade i premijerom Andrejom Plenkovićem, kao i Lutzom Meschekom, članom Upravnog odbora Porsche AG izložio studiju kako privući investitore u Hrvatsku koju je pripremao dvije godine.

- Vjerujemo da i Hrvatska može stvoriti atraktivno okruženje da privuče te investicije, pogotovo što vidimo nevjerojatne brojke o investicijama u toj industriji u zemljama srednje i istočne Europe, kao i njihovom pozitivnom utjecaju na poslovni i društveni ekosustav zemalja u kojima se to razvija - istaknuo je Rimac.

Kako su nakon sastanka reagirali vladajući pročitajte ovdje.

Hyundai je sredinom svibnja uložio 474 milijuna kuna, a Kia Motors Corporation 126 milijuna kuna u zajednički projekt s Rimac Automobilima, a riječ je o suradnji na razvoju dvaju električna vozila visokih performansi do 2020. godine. Rimac će tako južnokorejskom automobilskom gigantu pomoći u prijelazu na tzv. čistu mobilnost

27. travanj 2024 08:48