Aktualno
StoryEditor

Igranje igre Pokemon Go ima pozitivan učinak na zdravlje

11. Ožujak 2017.

Američki znanstvenici su objavili da igranje popularna igre Pokemon Go ima dobre koristi za zdravlje jer igrači svakoga dana naprave nekoliko tisuća koraka više i tako smanjuju rizik za razvoj srčanih oboljenja.

najveći napredak imali su igrači koji su ranije bili relativno slabo aktivni.

Znanstvenici su pratili 167 igrača te igre, koja zahtijeva kretanje kako bi se mobitelima pronašla i ‘uhvatila‘ animirana stvorenja. Svaki igrač je u prosjeku napravio dvije tisuće koraka više nego prije, čime se rizik od srčanog ili moždanog udara umanjuje za osam posto.

Prije nego što su zaigrali Pokemon Go sudionici istraživanja u prosjeku su hodali 5.678 koraka dnevno, a poslije je ta brojka narasla na 7.654.

>>>Deset najboljih destinacija za hvatanje Pokemona

Gotovo svaki treći dan, igrači su napravili više od deset tisuća koraka, dok su najveći porast u broju koraka imali igrači koji su ranije bili relativno slabo aktivni.

-S obzirom na nisku razinu fizičke aktivnosti u SAD-u, bilo kakva aktivnost bolja je od sjedenja na kauču, objasnio je istraživač Hanzhang Hu sa sveučilišta u Durhamu, Sjeverna Karolina.

Dodao je da iako postojeće smjernice fizičke aktivnosti preporučuju trčanje ili plivanje, važno je napomenuti da je najbolja aktivnost ona kojom se ljudi stvarno i bave.

30. travanj 2024 15:18