Aktualno
StoryEditor

Imenovana nova Uprava Uljanika

01. Studeni 2018.

Novu Upravu Uljanik Grupe, imenovanu u srijedu kasno navečer, čine direktor Uljanikovih financija i računovodstva Emil Bulić, direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović, funkciju predsjednika Uprave obnašat će Emil Bulić, neslužbeno su u četvrtak objavili pojedini mediji.

Da Uljanik grupa ima novu tročlanu upravu, a da će njihova imena Nadzorni odbor, po dogovoru, objaviti tek u petak, potvrdio je Hini u četvrtak ujutro privremeni predsjednik Nadzornog odbora Uljanik Samir Hadžić.

Nadzorni odbor će o promjenama u vodstvu Uljanik grupe te o imenima novih članova Uprave izaći u javnost tek u petak, kako bi se novoizabranim članovima "pružio mir uoči preuzimanja nove dužnosti", objasnio je Hadžić.

Neslužbeno se spominjalo kako se radi o ljudima iz kruga pulskog brodogradilišta, odnosno o Uljanikovim stručnjacima s područja financija koji su do sada bili na čelnim pozicijama Uljanikovih društava.

>>>Rossanda dao ostavku

Pozivajući se na neslužbene informacije pojedini su mediji ‘otkrili‘ da je riječ o Buliću, Blagoniću i Mihoviloviću, navodeći da će Bulić biti predsjednik Uprave.

"Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora", kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko pozdravio je izbor nove Uprave, istaknuvši kako je od iznimne važnosti da Uljanik bude "posložen na svim razinama".

"Ni ja osobno još nisam službeno obaviješten da je izabrana nova tročlana uprava, ali ako je to istina tu odluku svesrdno pozdravljam. Pred upravom je veliki izazov, no u svakom slučaju to je važan korak za budućnost Uljanika", poručio je Šverko.

Najavio je kako će se u petak rano ujutro sastati Štrajkački odbor koji će, po svemu sudeći, raspravljati o novim koracima s obzirom da je "zbog neisplate rujanskih plaća u Uljanik grupi štrajk ušao u drugi tjedan, dok je račun grupe ponovno blokiran".

>>>Sučević: Uljanik je mrtav

U srijedu je dosadašnji član Uprave Uljanik grupe Denis Rabar dostavio Nadzornom odboru ostavku,  samo dan nakon ostavke predsjednika Uprave  Giannia Rossande. Prije toga, Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je imenovao dva člana Nadzornog odbora Uljanika - Samira Hadžića i Ranka Svećarovskog, dok je treći Marko Kapuralin izabran na skupštini Uljanik grupe, pa to tijelo ima tri člana te može donositi odluke, među kojima i odluku o vodstvu kompanije.

Po riječima privremenog predsjednika nadzornog odbora Samira Hadžića novi članovi Uprave bit će službeno predstavljeni u petak a među prioritenim zadacima bit će svakako nastavak traženja modela za isplatu plaća kako bi se što prije zaustavio štrajk u brodogradilištima Uljanik i 3. maj. Osim toga, nova uprava ima zadatak da u pregovorima s Vladom radi na donošenju svima prihvatljivog programa restrukturiranja bez kojeg nema budućnosti ni za Uljanik, ni za pulsku brodogradnju.

18. travanj 2024 12:09