Aktualno
StoryEditor

Imovina Uljanik Proizvodnje opreme procijenjena na 18,6 milijuna kuna

26. Srpanj 2019.

Pogonski dio imovine Uljanik Proizvodnje opreme d.d. u stečaju procijenjen je na 18,64 milijuna kuna, navedeno je u izvješću sudskog procjenitelja objavljenom u petak na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

U izvješću se navodi da se ta vrijednost odnosi na pogonsku opremu, uređaje, alate, transportna sredstva, vozila, namještaj i informatičku opremu te se ističe kako nije navedeno stanje ispravnosti i funkcionalnosti svakog inventarnog predmeta.

U popisu inventara navedeno je više od 1140 strojeva i dijelova opreme među kojima se kao najvrjednije ističe postrojenje za predobradu limova i profila procijenjeno na 6,38 milijuna kuna te tri portalne dizalice ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna. Navodi se i kako se tim elaboratom ne utvrđuje pravo posjeda odnosno vlasništva nad opremom te tvrtke u stečaju.

Trgovački sud u Pazinu još je u travnju otvorio stečajni postupak nad Uljanik Proizvodnja opreme d.d. te je za 13. kolovoza zakazao ispitno ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika te tvrtke sa više od 6,2 milijun kuna utvrđenog duga.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Financijska agencija (Fina) početkom veljače podnijela prijedlog za otvaranje stečaja u kojem je navedeno da je Uljanik Proizvodnja opreme, kojoj je osnivač Uljanik - brodogradnja, imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana te da ima 67 zaposlenih.

Uljanik Proizvodnja opreme d.d. tvrtka je sa sjedištem u Vodnjanu i s temeljnim kapitalom od 111,6 milijuna kuna. Kao tvrtka u sklopu Uljanik grupe specijalizirana je za izradu čeličnih konstrukcija i drugih materijala koje se ugrađuju u sve tipove brodova.

15. travanj 2024 02:22