Aktualno
StoryEditor

INA i Dogus grupa donirali 200 tisuća kuna šibenskoj bolnici

22. Svibanj 2018.

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott i Burak Baykan iz CEO D-Marin grupe uručili su u utorak zajedničku donaciju od 200.000 kuna ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić.

Svaka tvrtka darovala je po 100.000 kuna za kupnju gastroskopa za Odjel pedijatrije, a ravnateljica Jakelić istaknula je da je šibenska bolnica druga ustanova u Dalmaciji koja će imati ambulantu za dječju gastroenterologiju.

>>>Spajanje bolnica se nastavlja, Knin postaje Centar za respiratorne bolesnike

‘Namjena ove donacije je nabava medicinske opreme za Odjel pedijatrije, a sredstva će biti namijenjena kupnji dječjeg gastroskopa‘, istaknula je Jakelić dodavši kako planiraju opremiti subspecijalističku gastroenterološku ambulantu.

Time će, naglasila je, postati druga ustanova u Dalmaciji, nakon KBC-a Split, koja će imati otvorenu ambulantu za dječju gastroenterologiju.

>>>Sandor Csanyi: Spremni smo prodati udjele u Ini

Župan šibensko-kninski Goran Pauk istaknuo je kako Šibenik, zahvaljujući dobrim investicijama, ima sreće s brojnim događanjima koje organizira D-Marin, poput jedriličarske regate TP 52 Super Series, koja u srijedu starta u Šibeniku. ‘Dogus grupi zahvaljujem na svemu što rade na našem području, a gospodinu Áldottu zbog nagodbe s TEF-om što je omogućilo nastavak projekta‘.

Burak Baykan iz CEO D-Marin grupe istaknuo je da Dogus grupa od dolaska u Hrvatsku i Šibenik ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice. ‘Postoji puno načina na kojima se može doprinijeti društvu, kao što su zdravlje, sport i kultura, a posebno je to vidljivo s košarkaškim klubom Šibenik i brojnim regatama‘, napomenuo je.

>>>Istarska i Šibensko-kninska županija bilježe sjajne rezultate u 2017.

Sretni smo što sudjelujemo u pomoći dječjem odjelu, napomenuo je podsjetivši kako im ovo nije prva donacija koju smo ostvarili s INA-om u Šibeniku. Baykan se nada da će kupnja gastroskopa olakšati rad osoblju bolnice i unaprijediti svakodnevni rad s malim pacijentima.

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom županije i grada Šibenika te suradnjom s Dogus grupom. „INA godinama surađuje s bolnicama diljem Hrvatske, a ponosni smo ovom donacijom u Šibeniku", napomenuo je dodavši kako donacijom žele pomoći malim pacijentima i medicinskom osoblju.

28. studeni 2023 19:17