Aktualno
StoryEditor

‘infoLimači‘ sudjelovali u obaranju rekorda na globalnom hackatonu

19. Kolovoz 2017.

Polaznici informatičke radionice "infoLimač" sisačke Narodne knjižnice i čitaonice Vlade Gotovca sudjelovala su, na globalnom hackatonu Moonhack 2017., u obaranju svjetskog rekorda u broju djece koja zajednički programiraju, priopćeno je u srijedu Knjižnice.

>>>Informatika napokon postaje obvezna

Tako je sisačka Knjižnica postala prva hrvatska ustanova s certifikatom o obaranju takvog svjetskog rekorda, a taj su uspjeh u utorak, 15. kolovoza ostvarili Una Vasilik, Roko Milić, Dino Milić, Borna Knežić, Martin Dužić, Leon Kobal, Matej Pešun i Jakov Janušić pod vodstvom mentora Ivana Rakarića, stoji u priopćenju.

Moonhack je natjecanje organizirano na poticaj Code Club tima iz Australije. Prošle su godine u projektu sudjelovala samo djeca Australije u dobi od 7 do 18 godina, a ove su godine organizatori natjecanje podigli na globalnu razinu, pa su mogućnost sudjelovanja imala djeca iz cijelog svijeta.

Djeca polaznici "infoLimač" radionice tri su dana požrtvovno radila na svojim projektima, kako bi ih predali 15. kolovoza na službenoj stranici te tako dobili svoj certifikat i postali djelić informatičke povijesti, ističe se.

Pri izradi projekata djeca su se koristila programskim jezikom Python i online aplikacijom za programiranje pod nazivom Scratch. Izradila su dva programa koristeći svaki od dva alata.

29. travanj 2024 01:31