Aktualno
StoryEditor

INFOSYS: Indijci u Karlovcu otvaraju razvojni centar sa stotinjak inženjera

21. Travanj 2017.

Priča koja je umalo završila masovnim odlaskom inženjerskoga kadra iz Karlovca ipak ima hepiend. Idućeg će tjedna u Karlovcu biti otvoren novi ured i Razvojni centar Infosysa, indijske tvrtke koja je globalni lider u tehnološkim i savjetodavnim uslugama s više od 200 tisuća zaposlenika i prošlogodišnjih 10,2 milijarde dolara prihoda iz poslova s klijentima u više od 50 zemalja.

Razvojni centar u Karlovcu prvi je Infosysov razvojni centar izvan Indije koji zapošljava samo inženjere. Ondje će se zaposliti stotinjak inženjera strojarstva i elektrotehnike koje je indijska kompanija preuzela nakon što je taj kvalitetni i iskusni kadar General Electric proglasio viškom koji je u sklopu preuzimanja Alstomove energetske divizije preuzeo njegov karlovački pogon Alstom Hrvatska.

>>> Dalić: Očekujemo da se vlasništvo Agrokorovih kompanija u regiji respektira

Karlovac je odabran i kao sjedište Infosysova Razvojnog centra zbog duge industrijske tradicije i kvalitetnog inženjerskoga kadra kao baze za istraživačko-razvojni centar kojim će Infosys nastaviti širiti svoje tržište u Jugoistočnoj Europi, uz očekivani rast poslovanja u Hrvatskoj. Srećući se u poslovima iste branše, Infosys je prepoznao kvalitetu karlovačkih inženjera i preuzeo ih od GE-a.

Svoj su dolazak na svečanost otvaranja najavili Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, i indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar, a dočekat će ih čelnici indijske kompanije te Bogdan Trbojević, menadžer u Razvojnom centru i Infosysov voditelj u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 23:33