Aktualno
StoryEditor

Institut IGH ugovorio poslove vrijedne više od 15 milijuna kuna

31. Listopad 2017.

Institut IGH u posljednjih mjesec dana sklopio je četiri ugovora s domaćim tvrtkama, ukupne vrijednosti veće od 15 milijuna kuna, pri čemu se dva ugovora odnose na usluge iz područja hidrotehnike, koje predstavljaju veliki potencijal, izvijestili su u ponedjeljak iz te građevinske tvrtke.

Ugovori su potpisani s tvrtkom Vode Jastrebarsko, Varkomom te dva ugovora s Hrvatskim autocestama.

Kako pritom ističu iz kompanije, novi ugovori sve više dolaze iz područja hidrotehnike, u ovom slučaju dva od četiri, pri čemu njihova vrijednost prelazi 50 posto od ukupne vrijednosti svih potpisanih ugovora, koja iznosi više od 15 milijuna kuna.

>>>Konzum zapošljava prodavače, skladištare, mesare, kuhare…, redovite plaće zajamčene

- Upravljanje vodama jedan je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21. stoljeću. Projekte vodovoda i odvodnje, odnosno hidrotehnike, prepoznali smo kao veliki potencijal i izuzetno smo zadovoljni što se vrlo brzo pokazuje da se radilo o točnoj procjeni, poručio je predsjednik Uprave IGH Ivan Paladina.

Ugovori koje je IGH potpisao s Hrvatskim autocestama odnose se na usluge stručnog nadzora i kontrolnih ispitivanja na sanaciji asfaltnog zastora kolnika na različitim dionicama. Vrijednost onog za dionicu Goričan - čvor Varaždin iznosi 3,29 milijuna kuna, a za dionicu Slavonski Brod – čvor Županja 2,4 milijuna kuna.

S Vodama Jastrebarsko u rujnu je potpisan ugovor koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda, a Institut IGH će obavljati poslove iz područja upravljanja, navode iz te tvrtke.

>>>EY Hrvatska: Tomislav Čutura novi Associate Partner u Odjelu savjetovanja pri poslovnim transakcijama

Najnoviji ugovor, onaj s Varkomom, odnosi se, pak, na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin. Kako navode iz IGH, u ovom projektu vrijednom više od 27 milijuna kuna kompanija sudjeluje kao dio konzorcija, a vrijednost ugovorenih poslova za nju iznosi 6,87 milijuna kuna.

- Institut IGH je trenutno uključen na više od 15 projekata aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranja, poručuju iz kompanije.

24. travanj 2024 23:38