Aktualno
StoryEditor

Irena Weber: Ako bude tužbi, troškove će snositi Agrokor

08. Srpanj 2018.

"Bilo bi dosta neozbiljno ne očekivati tužbe. Mi ne očekujemo osporavanje nagodbe, ona je provedena na način da su svi tretirani pravično i pravedno. Ako bude tužbi, one su usmjerene protiv kompanije koja postoji i isključivo će kompanija snositi troškove tužbi. To nema veze s državom, porezni obveznici ni dosad nisu snosili troškove" - izjavila je Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru, u razgovoru za N1 televiziju.

Kaže da u procesu dogovaranja nagodbe nije bilo političkih pritisaka - "iskreno moram reći da nismo primili nijedan poziv političkog pritiska ni sa jedne strane", a za Sberbank kaže da se "ponašao iznimno konstruktivno. Imali su odgovornost i prema samom sustavu, pokazali su dozu odgovornosti".

>>>Poletaev: Imamo plan za Agrokor

Što se savjetnika tiče izjavila je da će "sigurno biti modifikacija, neće biti potrebni svi i na način na koji su bili potrebni do sada, ali dio savjetnika će biti potreban i dalje".

Pravomoćnost nagodbe ovisi o VTS-u, Weber kaže da očekuje da će se to dogoditi na jesen, a Izvanredna će uprava do tada "raditi na nekoliko frontova. Prvi je priprema implementacije, radit ćemo na restrukturiranju same grupe, bitno je povećati vrijednost kompanje i uspostaviti pravila korporativnog upravljanja".

>>>Izglasana nagodba o Agrokoru

Što se budućnosti tiče kaže da "ako bi sada išli prodavati ne bi postigli punu vijednosti koju očekujemo da će se postići za tri do pet godina. Prodavat će dio netemeljnog poslovanja, građevina, hoteli, poliklinike... Što se tiče core biznisa, tu nema odluke o prodaji kompanija".

28. travanj 2024 01:33