Aktualno
StoryEditor

Izazov poduzetništva: Uravnotežiti potrošnju resursa i potrebe korporativnog svijeta

16. Studeni 2018.

Danas je u Zagrebu održana 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8 u organizaciji Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski. Brojni stručnjaci, znanstvenici i praktičari razmjenjivali su svoja iskustva i znanja na temu inovacija i poduzetništva, a naglasak je bio na održivom poduzetništvu kao čimbeniku konkurentnosti te njegovoj važnosti za ekonomski razvoj.

>>>Savjetodavka, novi besplatni servis za pomoć poduzetnicima

I ovogodišnja konferencija održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a glavna tema bila je „Održivo poduzetništvo - poslovni uspjeh kroz interakciju ekonomskog, društvenog, ekološkog i kulturnog sustava“ te je obuhvatila stavove i razmišljanja znanstvenika, stručnjaka i praktičara o ulozi pojedinaca, grupa i organizacija u stvaranju održivog poduzetništva, o izazovima i trendovima održivog poduzetništva te ostalim aktualnim temama vezanim uz poduzetništvo.

[caption id="attachment_367717" align="aligncenter" width="750"] Alcino Pascoal na 8. Međunarodnoj konferenciji o učenju za poduzetništvo ICEL 2018, foto: Ratko Mavar[/caption]

- Ključni izazov održivog poduzetništva je uravnotežiti potrošnju ograničenih resursa na ovoj planeti i zadovoljiti potrebe korporativnog svijeta i društva u cjelini. Kada se tome dodaju istraživanja koja upozoravaju da će 50 % poslova preuzeti roboti i umjetna inteligencija, onda nam je nužna promjena paradigme da tradicionalno obrazovanje za poduzetništvo može smanjiti broj razočaranih mladih nezaposlenih ljudi. To je poziv na akciju da prestanemo raditi iste stvari, a očekivati različite i bolje rezultate, kazao je ovom prilikom Dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski dr.sc. Ivica Katavić.

Svoje su poduzetničko iskustvo s gostima podijeliti glavni ovogodišnji govornici - cijenjeni Alcino Pascoal, savjetnik za upravljanje tvrtke Madan Parque (Portugal) i Ivan Bračić osnivač, savjetnik uprave i prokurist tvrtke PIP d.o.o. te predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.

>>>8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8

Prvi je panel bio posvećen poduzetništvu s aspekta obrazovanja i razvoju poduzetničkih kompetencija, u drugom se razgovaralo o poduzetništvu i gospodarstvu, dok je konferenciju zatvorio treći panel na temu upravljanja poduzećem s naglaskom na specifične oblike poduzetništva

30. studeni 2023 21:27