Aktualno
StoryEditor

Jadran kupuje Club Adriatic za 50,5 milijuna kuna - potpisan ugovor

19. Studeni 2018.

Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i crikveničkog Jadrana potpisali su u Ministarstvu državne imovine ugovor kojim Jadran kupuje stopostotni udio u Clubu Adriatic po cijeni od 50,5 milijuna kuna.

O potpisu ugovora u ponedjeljak su kratko izvijestili iz Jadrana putem Zagrebačke burze, a potom i iz Ministarstva državne imovine.

>>>CERP prihvatio ponudu crikveničkog Jadrana za kupnju Cluba Adriatic u iznosu od 50 milijuna kuna

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, ugovor su potpisali ravnatelj CERP-a Milan Plećaš i predsjednik Uprave Jadran Goran Fabris, a na potpisivanju su bili i ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima, državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić te predsjednici uprava dvaju mirovinskih fondova - PBZ Croatia osiguranja Dubravko Štimac i Erste Petar Vlaić.

Inače, ta su dva mirovinska fonda većinski vlasnici crikveničkog Jadrana, nakon što su u travnju ove godine od države kupili 70,74 posto dionica te su još potom dokapitaliizrali tvrtku i povećali svoj vlasnički udio.

Iz Ministarstva u priopćenju podsjećaju da je jedini ponuditelj za kupnju stopostotnog udjela u Clubu Adriatic bio Jadran. "Sve je ovo rezultat ne samo institucionalne promjene u upravljanju državnom imovinom, nego i uvođenje nove kulture odnosa prema svemu što je državno", izjava je ministra Marića koja se prenosi u priopćenju.

Inače, Upravno vijeće CERP-a je početkom studenoga odlučilo prihvatiti obvezujuću ponudu Jadrana za kupnju Cluba Adriatic.

CERP je postupak javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju Cluba Adriatic pokrenuo 23. kolovoza, po početnoj cijeni od 48,5 milijuna kuna, a nakon što je u dva navrata produljen, rok za dostavu ponuda je istekao 5. studenoga.

Tijekom postupka javnog prikupljanja ponuda otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije, no na kraju je obvezujuću ponudu za Club Adriatic dao samo Jadran, koji je od travnja ove godine u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova PBZ.

>>>Club Adriatic: Dubinsko snimanje prolongiralo rok natječaja za prodaju

Država je do sada u gotovo deset navrata pokušala prodati Club Adriatic, a i natječaj u kolovozu bio je objavljen nakon što je propao raniji natječaj. Naime, na natječaju čija je procedura započela krajem rujna prošle godine obvezujuću ponudu bila je dostavila samo švicarska tvrtka Immo Invest Partner s kojim je CERP sredinom travnja ove godine potpisao ugovor, ali je sredinom lipnja Upravno vijeće CERP-a utvrdilo da švicarska tvrtka nije u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora platila ugovorenih 54 milijuna kuna pa je u kolovozu ponovno objavljen natječaj za prikupljanje obvezujućih ponuda.

24. svibanj 2024 13:48