Aktualno
StoryEditor

Jednostavni trikovi za uklanjanje neugodnih mirisa iz prostorije

15. Srpanj 2017.

Oni koji žive u malom prostoru znaju da i najmanji neugodan miris može stvoriti velik problem, pogotovo onaj koji ostaje nakon kuhanja.

Vjerojatno volite ribu, no sigurno ne volite kada vam se kroz cijeli stan širi miris onog što ste pripremili za ručak, stoga je najbolje miris hrane zamijeniti nekim neutralnim mirisom.

Iako prva stvar koju će većina ljudi učiniti jest otvoriti prozor ili upaliti svijeće, postoji par učinkovitijih, a jednako jednostavnih trikova, piše Life Hacker.

Miris kave

Bez obzira na to što ste pripremali za ručak i kakav miris se proširio po prostoriji, svježe skuhana kava ga može jednostavno nadvladati i pružiti mnogo ugodniji miris.

Pećnica u ulozi osvježivača prostora

Jedan od omiljenih trikova za kojim agenti za nekretnine posežu kada potencijalnim kupcima pokazuju nekretnine jest korištenje pećnice kako bi prostorom zavladao ugodan miris ‘doma‘.

>>>Trikovi za smanjenje apetita koji pale

Najbolji način je ispeći kekse u pećnici, no ako nemate smjesu za kekse pri ruci, u zagrijanu pećnicu možete staviti mješavinu maslaca, šećera i cimeta, ili jednostavno kore od jabuke.

Miris vanilije

Još jedan jednostavan način prikrivanja neugodnih mirisa su komadići tkanine natopljeni u ekstrakt vanilije postavljeni diljem kuhinje.

Klinčići i cimet

Rijetko tko ne voli miris klinčića koji podsjeća na Božić, pa tako vrlo jednostavno možete neugodan miris zamijeniti mirisom ‘zime‘. Sve što je potrebno za ovaj trik jest u vodi prokuhati klinčiće, štapić cimeta ili pak koricu naranče i limuna.

19. travanj 2024 07:03