Aktualno
StoryEditor

FOTO: Jozo Vrdoljak, Mato Barišić i Lucija Vranković dobitnici nagrade ‘Hrvoje Mateljić‘

21. Studeni 2017.

U Novinarskom domu dodijeljene su danas Liderove nagrade za najbolje gospodarske novinare. Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, novinar Nove TV Mato Barišić i novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade "Hrvoje Mateljić" za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već osmu godinu zaredom.

Tako je odlučio stručni žiri sastavljen od uglednih novinara i urednika gospodarskih redakcija te stručnjaka iz gospodarstva. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije: za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) te za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

Prema kategorijama, nagradu "Hrvoje Mateljić" za novinarski prilog o gospodarstvu objavljen u tiskanom i digitalnom obliku dobio je Jozo Vrdoljak  iz Privrednog vjesnika. Mato Barišić s Nove TV dobio je nagradu za novinarski prilog o gospodarstvu objavljen u elektroničkim medijima, a nagradu za prilog o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina, dobila je Lucija Vranković iz Jutarnjeg lista.

>>>Željka Laslavić i Boris Mišević dobitnici nagrade ’Hrvoje Mateljić’

Poslovni tjednik Lider ovu tradicionalnu nagradu utemeljio je za prerano preminuloga Liderova novinara Hrvoja Mateljića (1974. – 2008.). Nagradom se želi sačuvati uspomena na Hrvoja te odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.

Prošle godine Liderovu nagradu za najbolje gospodarske priloge dobili su Boris Mišević s RTL-a i Liderova novinarka Željka Laslavić.

19. travanj 2024 14:28