Aktualno
StoryEditor

Kalmeta pozvao na koaliciju s HNS-om ‘za sigurnost, stabilnost i rast Hrvatske‘

06. Lipanj 2017.

Uoči početka sjednice HDZ-ova predsjedništva njegov član Božidar Kalmeta  izjavio je u utorak novinarima kako je on za koaliciju s HNS-om, jer u ovom trenutku Hrvatskoj treba sigurnost, stabilnost i gospodarski rast i to što se u HDZ-u s HNS-om ideološki i svjetonazorski možda razlikuju to u ovim času apsolutno nije bitno niti treba biti bitno.

Upitan hoće li stranačka baza prihvatiti takvu koaliciju, Kalmeta je rekao kako je on čovjek baze i da je baza s kojom on komunicira apsolutno za. "Mi smo pobjednička baza dolje odakle ja dolazim", dodao je.

>>>Tolušić: Izbori nisu u nacionalnom interesu

Na pitanje treba li HNS dobiti ministarska mjesta, Kalmeta je odgovorio kako nije na njemu da o tome govori, no da imaju kvalitetnih ljudi, pogotovo u gospodarstvu, stručnih ljudi, koji bi, po njemu, sigurno mogli naći mjesto u Vladi.

>>>Vlahušić zatražio ostavku Vrdoljaka zbog ‘koketiranja s HDZ-om’

Član HDZ-ova Predsjedništva Darko Milinović je rekao novinarima kako HDZ ne može pristati na bezuvjetnu suradnju s bilo kim. Podsjetio je da je prije šest do osam mjeseci bio protiv suradnje s Mostom i da je predlagao suradnju s drugim političkim opcijama. "Sad je to došlo na vidjelo, vidjet ćemo", rekao je Milinović i dodao kako on nije sudjelovao u pregovorima i nije pobornik bezuvjetne suradnje.

"Čut ćemo što će predsjednik stranke predložiti Predsjedništvu i ako procijenim da je to dobro za Hrvatsku bit ću za", rekao je Milinović.

Plenković: Na dnevnom redu i moguća suradnja s HNS-om

Plenković je pak uoči početka sjednice stranačkog Predsjedništva izjavio novinarima kako će na dnevnom redu biti analiza lokalnih izbora, pripreme za nastavak rada Sabora i odluke "o kojima svi već dugo pričate", u sklopu čega će se razmatrati i moguća suradnja s HNS-om.

>>>Beus Richemberg: Rezultat bi bio bolji bez ‘kobnih špekulacija’ o koaliciji s HDZ-om

Upitan ima li četiri nova ministra Plenković je odgovorio - "ima ih koliko hoćete". Potvrdio je da u vezi raspleta priče oko parlamentarne većine postoji više opcija i pozvao da se pričeka sutrašnji dan.

>>>Bernardić: Mrak Taritaš žrtva ‘lutanja dijela vodstva HNS-a između ljevice i desnice’

Na pitanje je li mu stranačko Predsjedništvo odobrilo pregovore s HNS-om Plenković je rekao kako su to davno zaključili, te da je još 27. travnja dobio ovlasti, ali ionako ima ovlasti razgovarati s parlamentarnim strankama.

16. svibanj 2024 01:08