Aktualno
StoryEditor

KentBank nastavlja s rastom, u planu moguća akvizicija

10. Svibanj 2018.

KentBank je povodom 20. obljetnice poslovanja objavila poslovne rezultate za 2017. godinu koju je završila s aktivom od dvije milijarde kuna i dobiti od 5,2 milijuna kuna. Dobri poslovni rezultati nastavak su rasta banke, započetog pozitivnim rezultatom u 2015. godini, a KentBank je ujedno i najbrže rastuća banka u hrvatskom bankarskom sektoru, kazali su na predstavljanju iz te banke.

Rast se nastavio i u prvom kvartalu ove godine u kojemu je KentBank ostvarila dobit od 2,4 milijuna kuna, dok je prošle godine u istom razdoblju dobit iznosila 1,7 milijuna kuna. Banka i dalje ima stopu problematičnih kredita nižu od bankarskog sektora, uz jedan od najviših omjera pokrivenosti na hrvatskom financijskom tržištu, istaknuli su čelnici KentBanke, koja će početkom idućeg tjedna obilježiti i dva desetljeća poslovanja u Hrvatskoj.

- Uvijek smo bili brzorastuća banka i bit ćemo i dalje, no prošle godine dogodile su se pojedine okolnosti, stoga nismo bili toliko likvidni kao prethodne godine. Imali smo jako uspješnu godinu u financijskom smislu, napravili smo i iskorak tako što smo započeli digitalizaciju, plasirali smo novi internet banking i mobile banking koji su jedni od najboljih u bankarskom sektoru, kazao je Ivo Bilić predsjednik Uprave KentBank.

>>>KentBank u prvom polugodištu ostvario dobit od 4,4 milijuna kuna

Dodaje kako je fokus Banke na rastu portfelja i povećanju broja klijenata čime doprinosi niz novih proizvoda i usluga među kojima su POS uređaji, mogućnost konverzije valuta na bankomatu, paketi za klijente i sefovi.

- Fokusirani smo na male i srednje tvrtke. U društvu vlada trend smjene generacija jer u gotovo svim kompanijama koje su nastajale početkom 90-ih danas roditelji prepuštaju poslovanje svojoj djeci, a mi vidimo priliku da takvim kompanijama pomognemo, kazao je Damir Brkić član Uprave.

Najavljuje da bi se banka uskoro mogla maknuti iz segmenta malih banaka, za što procjenjuje da će trebati oko pet godina, kao i moguću akviziciju zbog čega u skorašnjem razdoblju nije u planu otvaranje novih poslovnica.

>>>FOTO: Dolazi li otvoreno bankarstvo u Hrvatsku? Ukratko, da.

Prošle godine KentBank je otvorila predstavništvo u Istanbulu čiji je osnovni zadatak pronalazak turskih kompanija koje bi investirale u Hrvatsku, kao i pomoći hrvatskim kompanijama za plasman ili pronalazak dobavljača, što je u kratkom roku rezultiralo iznimnim pomacima.

- Banka ima za cilj stvarati nove poslovne prilike za poduzetnike iz Hrvatske i Turske i biti most koji će spajati ove dvije zemlje, objasnio je Bilić.

27. travanj 2024 02:41