Aktualno
StoryEditor

Končar dobio licencu od Schneider Electrica za sklopni blok RM6

17. Travanj 2018.

Končar – Aparati i postrojenja jučer su dovršili proces transfera tehnologije iz Schneider Electrica kojim su dobili licencu za proizvodnju sklopnog bloka RM6, odnosno srednjenaponskog kompaktnog postrojenja koje uz integeraciju daljinske stanice može nadzirati elektrodistributivnu mrežu i upravljati njom.

Riječ je o jednom od najkorištenijih sklopnih blokova u svijetu, koji omogućuje automatizacija rada te uštede u održavanju i radu na mreži. Proces prijenosa tehnologije trajao je punih godinu dana, a Končar – Aparati i postrojenja nadaju se da će s ovim proizvodom jače izaći na tržišta u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

>>> Končar D&ST ostvarili 41,5 milijuna kuna dobiti u 2017.

- Zadovoljstvo nam je što smo partnerstvom sa Schneider Electricom proširili našu ponudu na optimalan način, ali i otvorili mogućnost da ojačamo prisustvo na tržištima Slovenije te BiH, na kojima smo tradicionalno prisutni. Osobno mi je iznimno drago što će prvi blokovi, koji će biti izrađeni po licenciranom programu, biti implementirani baš u Zagrebu – rekao je Željko Bago, direktor tvrtke Končar – Aparati i postrojenja d.d.

Ovaj sklopni blok Schneider Electrica kojeg sad može proizvoditi i Končar, otporan je na vanjske utjecaje te je nadogradiv, među ostalim i već spomenutom daljinskom stanicom kojim praktično postaje smart sklopni blok. Schneider Electric i Končar – Aparati i postrojenja, izvijestili su iz ovih tvrtki, nadaju se da će licencnim partnerstvom za jedan od najprodavanijih sklopnih blokova stvoriti uspješnu tržišnu sinergiju.

25. travanj 2024 18:24