Aktualno
StoryEditor

Križevački gimnazijalac izradio igricu za Google Play

19. Ožujak 2017.

Na poznatoj platformi za mobilne aplikacije Google Play odnedavno je dostupna i igrica Hexagon Run za koju je zaslužan osamnaestogodišnji gimnazijalac Jurica Šogorić. Mladom programeru je za izradu ove igrice trebalo svega sedam dana.

Hexagon Run

– Za programiranje sam se počeo zanimati u prvom razredu gimnazije. Profesor Milan Đurić pokazao nam je programske jezike Python te c++ i od tada je sve krenulo – objasnio je gimnazijalac kojem je želja upisati studij informatike ili računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a po završetku studija volio bi sa svojim kolegama otvoriti softversku tvrtku u Križevcima.

Šogorić je oduvijek želio napraviti vlastitu igricu, a ideja mu je konačno sinula tijekom šetnje pločnikom popločenim heksagonima. Nakon nekoliko dana prva verzija igrice već je bila spremna. Zamolio je prijatelja da sklada glazbenu podlogu i kad je sve bilo spremno, postavio ju je na Google Play.

>>> Lora i Zoran Pleško: Želimo osmisliti aplikaciju koja bi slušatelje glazbe pretvorila u stvaratelje

Hexagon Run je na Google Playu oko mjesec dana i ‘skinuta‘ je  više od tristo puta. Gimnazijalac na njoj trenutno ne zarađuje, ali daje mu osjećaj zadovoljstva i služi kao poticaj za daljnji napredak u programiranju.

>>> Domaći startup Repsly u ozbiljnoj ekspanziji

Za objavljivanje igrice na Google Play potrebno je kupiti jednokratnu licencu čija je cijena 25 dolara godišnje, dok je za App Store 100 dolara godišnje. Šogorić trenutno radi na plasiranju igrice za App Store gdje će za nekoliko dana također biti dostupna. Mladi poduzetni programer prije državne mature želi napraviti još nekoliko projekata. Doznajemo da radi na još jednoj igrici koju realizira s prijateljima.

[embed]https://youtu.be/DVyMVgouFkQ[/embed]

28. travanj 2024 20:19