Aktualno
StoryEditor

Krstulović Opara i finski predsjednik Niinisto o zajedničkom nastupu na trećim tržištima

11. Travanj 2018.

Predsjednik Republike Finske Sauli Niinisto i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara razgovarali su u srijedu o razmjeni znanja i zajedničkom nastupu na trećim tržištima finskih tvrtki i tvrtki sa splitskoga područja.

"Predsjednik Niinisto pokazao je veliko zanimanje za Split i razvoj turizma te za razmjenu znanja i zajedničke nastupe na trećim tržištima, a razgovarali smo i o razvoju smart city koncepta kojim  se upravlja parkiranjem vozila u Splitu," rekao je Krstulović Opara za Hinu.

>>>Split Air: Enigma nove tvrtke s imenom koje već postoji

Smart city koncept osmislili su splitski informatički stručnjaci a njime se omogućava da se na pametnom telefonu instaliraju aplikacije za lakše i brže pronalaženje parkirnoga mjesta za vozila u Splitu.

"Zato pozivamo građane da instaliraju aplikaciju koja je trenutačno aktivna za iPhone, uskoro i za Android mobitele, a bit će od pomoći za jednostavnije parkiranje po gradskim ulicama i za prijavu nepropisno parkiranih vozila. Osim uz pomoć aplikacije, pauk službu građani mogu pozvati i na broj telefona 021 376 848 ili preko službi prometnog redarstva Grada Splita na broj", izjavio je Krstulović Opara.

>>>Za urbanu aglomeraciju Split namjerava povući gotovo 490 milijuna eura

Splitski gradonačelnik izvijestio je da su djelatnici poduzeća Split parking finskom predsjedniku i njegovim suradnicima detaljno predstavili smart city koncept.

Finski predsjednik Niinisto boravi u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojega je u srijedu otvorio počasni konzulat Republike Finske u Splitu.

27. travanj 2024 00:03