Aktualno
StoryEditor

Kuda idu dionice M&T Bank Corporation?

22. Rujan 2016.
Piše:
Trading Room

M&T Bank Corporation djeluje kao holding za M&T Bank i Wilmington Trust, nacionalnu udrugu koja pruža komercijalne i bankarske usluge namjenjene svim vrstama korisnika, od građana do velikih korporacija. Segment poslovnog bankarstva banke pruža usluge upravljanja depozitom, kreditiranje, upravljanje gotovinskim računima i ostale financijske usluge namjenjene malim poduzećima i profesionalcima. Segment komercijalnog bankarstva pruža usluge kreditiranja i leasinga, akreditiva, depozitnih proizvoda, te usluge upravljanja gotovinom namjenjene srednjim poduzećima i velikim poslovnim klijentima. Zaključno sa 2015. godinom korporacija M&T ima 807 bankarskih ureda u SAD-u, te u Kanadi i na Kajmanskom otočju. Kompanija je osnovana 1856. godine, a smještena je u Buffalo, New York.

Trenutna cijena dionice M&T Bank Corporation [NYSE:MTB] iznosi 115.70 USD, uz tržišnu kapitalizaciju od 18.27 milijardi USD. Cijena se tijekom godine dana kretala u rasponu od 98.24 – 125.05 USD.

Dugroročni trend je rastući. Srednjoročni trend je također rastući, a kratkoročni trend je horizontalni sa rasponom cijena od 112–118 USD. Indikator RSI (14) koji signalizira prekupljenost/preprodanost dionice nalazi se u neutralnom području sa vrijednošću od 49.10. Glavni pomični prosjeci (PP) imaju sljedeće vrijednosti u odnosu na cijenu: SMA20: -0.76%, SMA50: -0.21%, SMA200: +2.18%.

Prinos od početka godine (YTD) je negativan i iznosi -2.74%. Ako promatramo period od 30 dana cijena je pala za blagih -1.26%, za 6 mjeseci prinos je pozitivan i iznosi +4.56%, te je na godišnjoj razini prinos pozitivan i iznosi +0.46%. Pogledajmo što kažu grafikoni.

Grafikon 1 – Dnevni grafikon 1Y – (NYSE:MTB)

[caption id="attachment_240247" align="aligncenter" width="627"]Graf1 Izvor: OptimTrader trgovačka platforma[/caption]

Grafikon 2 – Dnevni grafikon 1Y – (NYSE:MTB)

[caption id="attachment_240248" align="aligncenter" width="625"]Graf2 Izvor: OptimTrader trgovačka platforma[/caption]

Obrazac: Od početka 2016. godine cijena dionice kreće se unutar uzlaznog trokuta, sa horizontalnom linijom otpora i rastućom linijom potpore. Kratkoročni trend je horizontalni, s tim da cijena još uvijek stvara viša dna ali bez uspjeha da premaši prethodni vrh. Cijena dionice nalazi se oko razine PP SMA20 i SMA50 čije presijecanje bi moglo utjecati na budući smjer kretanja, ali se još uvijek nalazi iznad najznačajnijeg PP SMA200, što je naznaka mogućeg daljnjeg rasta cijene. Potvrdu navedenom daje i Fibonacci razina od 50%

Mogući ulazak u poziciju: Potencijalni ulazak u poziciju može biti na donjoj liniji rastućeg trokuta na razini cijene od oko 114 USD, a potvrda tome može biti i SMA200 koji se kreće jako blizu donje linije rastućeg trokuta.

Mogući izlazak iz pozicije: Cjenovni cilj je horizontalna razina otpora koja leži na Fibonacci razini od 23.6%, uz minimalni rizik ispod rastuće linije ili SMA200. Dugoročni cjenovni cilj može biti vrh iz prosinca 2015. godine, sa korištenjem pomičnog stop loss naloga, ukoliko cijena probije otpornu liniju i nastavi se kretati uzlazno nakon testiranja tada potporne horizontalne linije, kako bismo maksimizirali moguću dobit.

Money Management: RRR 1: 4

Za OptimTrader Ivan Stojanović, Head of Croatian Market at CM-Equity AG (OptimTrader)

Za bilo kakav upit, pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Analiza je informativnog i edukativnog karaktera, te se ne smije shvatiti kao preporuka za kupnju/prodaju dionica. Čitanjem analize prihvaćate Izjavu o ograničenju odgovornosti (DISCLAIMER).

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI (DISCLAIMER):

Sadržaj u članku ne predstavlja investicijski savjet niti se smije tumačiti kao preporuka za trgovanje na tržištu kapitala i ostalim financijskim tržištima. Autora se odriče odgovornosti i ograđuje od bilo kakvog eventualnog gubitka nastalog trgovanjem na osnovi ove analize. Ideje izražene u ovoj analizi su isključivo mišljenje Autora, a ne kompanije u kojoj radi. Sve izneseno u članku napisano je isključivo u edukacijske svrhe. Prije početka trgovanja važno je razumjeti rizike povezane s trgovanjem financijskih instrumenata i financijskih proizvoda. Trgovina dionicama, ETF-ovima, futures ugovorima, valutama (FX), CFD-ovima, opcijama, instrumentima sa financijskom polugom i ostalim financijskim instrumentima uključuje visoki rizik, pa postoji mogućnost od gubitka cjelokupnog depozita pa i više od toga. Vi i jedino Vi ste odgovorni za svoje investicijske odluke. Jedina preporuka koju dajemo je da se posavjetujete sa ovlaštenim investicijskim savjetnikom.

29. travanj 2024 03:37