Aktualno
StoryEditor

Kujundžić: Spreman sam dati ostavku; Plenković: Ministar radi svoj posao

18. Kolovoz 2018.

Novinari su ministra Kujundžića pitali je li spreman, kada prispiju konačni rezultati istrage u vezi sa slučajem tragične smrti mladića u Zaprešiću, ponuditi ostavku, bude li se osjećao odgovornim.

"Naravno da sam spreman, svaki političar mora biti spreman, je nitko od nas nije od Boga dan na to mjesto, ako se ustanovi da je bilo propusta. Po onome što su do sada napravile inspekcije, uistinu propusta nije bilo. Nažalost, priroda bolesti je takva da nekada medicina ne može pomoći svim pacijentima“, rekao je.

>>>Kujundžić: Sustav hitne pomoći nije zakazao

Na pitanje ima li ministar Kujundžić i dalje njegovu političku potporu, premijer Plenković rekao je kako ministar radi svoj posao.

"Što se tiče cijele rasprave o hitnoj medicini i službi i slučaju u Zaprešiću, ministar i ja smo jučer temeljito razgovarali i o nalazu inspekcijske službe. Čeka se još cjelovito izvješće obdukcijskoga nalaza Zavoda za sudsku medicinu i tada ćemo tek, na temelju potpunih argumenata, moći u cijelosti i meritorno komentirati ovaj slučaj u Zaprešiću. Ministar radi svoj posao, i jučer i danas, i svi ostali, državni tajnik i sve službe koje su ovdje danas bile požrtvovne", izjavio je premijer Plenković.

20. travanj 2024 15:59