Aktualno
StoryEditor

Lenart prozvao Vladu zbog teškog stanja u Petrokemiji, predložio premijeru da ‘upiše kurs matematike‘

16. Veljača 2018.

Saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart prozvao je u petak Vladu zbog teškog stanja u kutinskoj Petrokemiji, a čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka upitao "može li upotrijebiti svoja prijateljstva da Petrokemija ostane u pretežitom državnom vlasništvu", na što mu je iz HDZ-a uzvraćeno da "vrijeđa sve one koji donose odluke u korist Petrokemije".

Lenart je u stanci na početku saborskog zasjedanja upozorio na stanje u Petrokemiji, s obzirom na ocjene da kutinska tvornica može izdržati još mjesec dana, te optužio Vladu da je ne zanima sudbina 1700 radnika i cijele regije koja ovisi o Petrokemiji.

>>>Sindikati i branitelji Petrokemije premijeru Plenkoviću: Za 7 dana gubite našu potporu

Premijera Andreja Plenkovića upitao je što čeka Vlada, "zar joj je toliko teško dati garanciju banci da Petrokemija može kupovati plin na slobodnom tržištu po tržišnim cijenama, a ne 20 posto većim".

- Neka Plenković, umjesto što se hvališe u Bruxellesu znanjem pet jezika upiše kurs matematike da može zbrojiti otimačinu koju njegovi ministri i ostali rade hrvatskom narodu, rekao je Lenart koji je uvjeren da je cilj vlasti smanjiti vrijednost Petrokemije do "granice da se kupi za par kuna".

>>>G. Marić: Petrokemija bez svježeg kapitala može izdržati još mjesec dana.

- Postoje zainteresirani za dokapitalizaciju, što se čeka? Tu je Borealis, tu je Ina, tu je i PPD. Pitao bih gospodina Vrdoljaka može li neka svoja prijateljstva upotrijebiti da Petrokemija ostane u pretežitom državnom vlasništvu, a ne da postane privatnom tvrtkom, kazao je Lenart.

HDZ-ovac Josip Borić uzvratio mu je poručivši kako HSS pokušava brinuti o Petrokemiji tako da "vrijeđa sve one koji donose odluke u korist Petrokemije i ljudi koji tamo rade".

29. travanj 2024 14:20