Aktualno
StoryEditor

Leo Mršić: Algebra LAB će pomoći tvrtkama povećati konkurentnost i izvozne potencijale

29. Svibanj 2018.

Otvorenje Algebra LAB-a, jedinstvenog poslovnog i inovacijskog centra u Hrvatskoj, održat će se 30. svibnja u Visokom učilištu Algebra. Taj poslovni inkubator usmjeren je na razvoj inovativnih tehnoloških rješenja i njihovu primjenu u poslovanju, ali jednako tako i na razmjenu znanja i stvaranje novih generacija tehnološki obrazovanih kadrova budućnosti.

Nastao kao rezultat 20-godišnjeg iskustva Visokog učilišta Algebra, razvojni centar AlgebraLAB čini suvremeno opremljen coworking prostor usmjeren na razvoj startup tvrtki i inkubaciju poslovnih ideja iz gospodarstva.

>>> Algebra i Drap pokrenuli agenciju Digital Talents koja studentima omogućuje stjecanje radnog iskustva

- Hrvatska je konačno dobila otvoreni centar za istraživanje i razvoj, jedinstven u ovom dijelu Europe, koji privatnim i javnim subjektima te startupima omogućava korištenje svih resursa za istraživanje i razvoj, uključujući i podršku i znanja 400 vrhunski obrazovanih stručnjaka. AlgebraLAB korištenjem naprednih digitalnih tehnologija tvrtkama pomaže ostvariti značajne uštede, unaprijediti poslovanje te povećati konkurentnost i izvozne potencijale. S druge strane, javnom sektoru pomaže povećati učinkovitost kreiranjem naprednijih javnih servisa za građane. Neovisno o tome imaju li ideju koju žele razviti ili tek potrebu napraviti korak koji će unaprijediti njihovo poslovanje, privatni i javni subjekti imaju mogućnost uz podršku tima stručnjaka AlgebraLAB-a kreirati nove proizvode i poslovne modele kojima će stvoriti priliku za poslovni uzlet - izjavio je za Lider uoči otvaranja razvojnog centra Leo Mršić, direktor AlgebraLAB-a.

11. travanj 2024 09:05