Aktualno
StoryEditor

Lidl beskamatno kreditira Pulu

20. Srpanj 2017.

Među današnjim Vladinim odlukama je i ona o davanju suglasnosti gradu Puli za zaduženje kod trgovačkog lanca Lidl u iznosu od 18,5 milijuna kuna na rok od 7 godina, i to bez kamata.

Ministar financija Zdravko Marić je pojasnio da se radi o sredstvima kojima će se financirati kapitalni projekt "Izgradnja ceste Prekomorskih brigada". Lidl, naime, na toj lokaciji namjerava izgraditi trgovački centar s pripadajućom građevinskom infrastrukturom potrebnom za redovno korištenje tog centra, pa tako i s prilazom i priključkom na još neizgrađeni kružni tok na cesti Prekomorskih brigada.

>>>Lidl i Kaufland pobili navode Tolušića

O tome su Lidl i Grad Pula u veljači sklopili i sporazum o kreditiranju izgradnje kružnog toka, kojim se trgovački lanac obvezuje financirati izgradnju rotora te Gradu Puli osigurati cjelokupna sredstva za plaćanje radova izvođaču, dok se Grad Pula obvezao novac vratiti Lidlu u sedam godišnjih rata.

>>>Lidl ostvario suradnju s deset novih domaćih dobavljača voća i povrća

Općina Križ će, pak, uz Vladinu suglasnost kredit podići kod Privredne banke Zagreb. Riječ je o zaduženju od 10 milijuna kuna na rok od 11 godina uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 2,5 posto, kojima će ta općina financirati izgradnju dječjeg vrtića i kupnju zemljišta.

28. travanj 2024 23:48