Aktualno
StoryEditor

McDonald‘s, Omnicom Media Group i Teads pokrenuli su prvu višekanalnu kampanju u Hrvatskoj

16. Rujan 2024.
McDonald‘s, Omnicom Media Group i Teads pokrenuli su prvu omnichannel kampanju u Hrvatskoj
Za učinkovitost kampanje važnije je nego ikada dosegnuti ciljanu publiku na više uređaja i stvoriti besprijekorno korisničko iskustvo na različitim kanalima

McDonald‘s Hrvatska u suradnji s Teadsom i Omnicom Media Groupom (OMG) uspješno je lansirao svoju prvu višekanalnu (engl. omnichannel) kampanju tijekom travnja i svibnja. Kampanja je znatno povećala vidljivost brenda McDonald‘s uvođenjem premium formata prikazanih na početnim zaslonima VIDAA-inih i LG-ovih uređaja, uz digitalnu komponentu s prilagođenim formatima Teads InRead.

Potpuno iskustvo

Za učinkovitost kampanje važnije je nego ikada dosegnuti ciljanu publiku na više uređaja i stvoriti besprijekorno korisničko iskustvo na različitim kanalima. Teadsova partnerstva s VIDAA-om i LG Ad Solutionsom ne samo da otvaraju vrata novim publikama na povezanim televizorima širenjem pristupa Teadsovom premium inventaru već i omogućuju brendovima korištenje preciznoga ciljanog oglašavanja kako bi poruku dostavili ciljanoj publici i imali učinkovite kampanje na više ekrana. U kombinaciji s prilagođenim oglasnim formatima koji dodatno pojačavaju priču brenda Teads nudi priliku da privučete svoju publiku na najvećem ekranu u svojem domu, maksimirajući angažman i postizanje mjerljivih rezultata u sve promjenjivijem digitalnom oglašivačkom okružju.

– Cilj nam je bio povećati vidljivost ​brenda McDonald‘s ​korištenjem inovativnih strategija, upotrebljavajući visokokvalitetne, precizno ciljane oglase. Naš je marketinški pristup ​prioritizirao formate​ InRead i connected TV (CTV) kako bismo pružili angažiranije i potpunije iskustvo svojoj publici. Oduševljeni smo što smo među pionirima u istraživanju tih novih CTV platformi, što nam omogućuje povezivanje sa svojom publikom na više uređaja u premium sigurnim okružjima – rekao je Saša Milinović, OMD-ov cross-platform business development director.

Jedan široki oglasni format dovoljan je za pojačanje prisutnosti brenda na televizorima kojima upravlja VIDAA – više od 250 brendova pametnih televizora, uključujući Hisense i druge brendove poput Toshibe, AKAI-ja, Schneidera, Loewea, BGH-a, Vortexa, Elementa, NEI-ja itd. Osim korištenja komponente connected TV za dosezanje korisnika koji gledaju vrlo malo ili čak uopće ne gledaju klasičnu televiziju (linearni TV), formati InRead isporučeni na mobilne uređaje, stolna računala i tablete pomogli su kampanji da privuče pozornost ciljanih korisnika bez obzira na uređaj kojim se koriste.

Učinci multikanalnog pristupa

Mediascienceova studija iz 2023. pokazuje da, kada dodamo komponentu izloženosti u CTV kampanji, postižemo bolji učinak:

• Povećanu pozornost: Izloženost na CTV-u ima 129% višu stopu pozornosti u usporedbi s mobilnim uređajima.

• Sjećanje na oglas: Kad se izloženost na CTV-u kombinira s mobilnim uređajima, stopa sjećanja na oglas povećava se za 67%.

• Namjera kupnje: Optimiranje oglasa za izloženost na CTV-u za 16% povećava namjeru kupnje.

– Oduševljen sam i ponosan što mogu pokazati naše blisko partnerstvo s McDonald‘som i agencijom OMD Hrvatska u sklopu naše multikanalne kampanje u Hrvatskoj – izjavio je Damjan Planinc, Teadsov komercijalni direktor za Hrvatsku i Sloveniju, te istaknuo kako ta pionirska kampanja dokazuje McDonald‘sovu ​spremnost na inovacije u tržišnom okružju koje se mijenja prema korisničkim navikama.

– Tim premium pozicioniranjem nedvojbeno ćemo pridonijeti jačanju prepoznatljivosti ​brenda McDonald‘s, a korisnicima pružiti jedinstveno i angažirajuće iskustvo – rekao je Planinc. 

O Teadsu

Teads upravlja vodećom ​višekanalnom cloud-based platformom koja omogućuje programatsko digitalno oglašavanje u globalnom ekosustavu kvalitetnih digitalnih medija. Za oglašivače i njihove agencije nudi jedinstvenu pristupnu točku za kupnju inventara mnogih najboljih svjetskih izdavača i pružatelja sadržaja. Ekskluzivnim globalnim medijskim partnerstvima Teads omogućuje oglašivačima i agencijama da dosegnu dvije milijarde jedinstvenih korisnika na mjesec u sigurnim, odgovornim oglašivačkim okružjima poboljšavajući pritom učinkovitost i efikasnost digitalnih transakcija oglašavanja. Surađuje s najvećim marketinškim stručnjacima, agencijama i izdavačima uz pomoć tima u kojem je od više od 1200 ljudi u 50 ureda diljem više od 60 zemalja, od toga posljednje tri godine i u Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Teadsom

16. rujan 2024 09:02