Aktualno
StoryEditor

#MeToo na velikom platnu: Brad Pitt snima film o Harveyu Weinsteinu

02. Svibanj 2018.

Plan B, producentska kuća Brada Pitta i Annapurna Pictures na velike će ekrane prenijeti priču o holivudskom predatoru i propalom producentu Harveyu Weinsteinu.

Scenarij se temelji na istrazi novinarki New York Timesa koje su prve razotkrile optužbe brojnih žena o spolnome zlostavljanju od strane jednog od najmoćnijih ljudi Hollywooda Harveya Weinsteina.

>>>Ashley Judd tuži Weinsteina: Uništio mi je karijeru

Dvije su produkcijske kuće otkupile prava na priču njujorškog lista u kojoj će iznijeti na koji su način novinarke Jodi Kantor i Megan Twohey te njihova urednica Rebecca Corbett ustrajale na iznošenju istine unatoč brojnim preprekama i poniženjima što su ih doživjele. Njihova istraga pokrenula je lavinu ispovijesti, koja je rezultirala brojkom od stotinu zlostavljanih žena.

Film će se manje fokusirati na Weinsteinove žrtve, a više na rad dviju novinarki, na proces seksualnih zlostavljanja, točnije na Weinsteinova lažna obećanja, kao i na pognute glave novinara koji su o tome odbijali pisati.

>>>Tarantino: Znao sam da priče o Weinsteinu nisu puke glasine

Istraživačke novinarke Jodi Kantor i Meghan Twohey te njihov kolega iz New Yorkera, novinar Ronan Farrow, koji su u listopadu 2017. objelodanili priču, nagrađeni su Pulitzerom.

Zanimljiva koincidencija je i to da je u mnoštvu žena koje su Weinsteina optužile za zlostavljanje bivša Pittova zaručnica, glumica Gwyneth Paltrow.

>>>Salma Hayek: Weinstein je godinama bio moje čudovište

Skandal je rezultirao pravim potresom u Hollywoodu i svijetu te pokretanjem kampanje i pokreta Time‘s Up i #MeToo, koji su obilježili ovogodišnje dodjele filmskih nagrada.

Brad Pitt je s Weinsteinom surađivao 2009. na filmu ‘Nemilosrdni gadovi‘ i tri godine kasnije u ‘Killing Them Softly‘.

04. prosinac 2023 13:57