Aktualno
StoryEditor

Ministarstvo gospodarstva malim tvrtkama za sajmove osiguralo 134 milijuna kuna

27. Siječanj 2019.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ‘Internacionalizacija‘, a u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj, povećalo iznos raspoloživih sredstava s dosadašnjih 58 milijuna kuna na 134 milijuna kuna. Taj je novac namijenjen za nastup tvrtki na sajmovima. Intencija je ministra Darka Horvata da tako potakne što više tvrtki da izađu na strana tržišta.

Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji poduzetnici do 249 zaposlenih koji su registrirani najkasnije prošle godine. Također, ne smiju imati iskazani gubitak, a moraju imati najmanje jednog zaposlenog na temelju sati rada. Najniža vrijednost potpore iznosi sto tisuća kuna, a najviša milijun kuna. Intenzitet ovisi o veličini poduzeća, za mikro i male iznosi 85 posto prihvatljivih troškova, a za srednje 65 posto.

Potpore služe za financiranje predstavljanja poslovanja poduzetnika na stranim tržištima sudjelovanjem na međunarodnim sajmovima, za istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda i usluga izvan Republike Hrvatske te za povećanje suradnje s inozemnim partnerima.

Prijave su već započele i traju do iskorištenja raspoloživih sredstava, poručuju iz Ministarstva.

19. travanj 2024 02:22