Aktualno
StoryEditor

Mladi arhitekti proveli nezaboravno ljeto u Rijeci spavajući u industrijskoj hali

10. Kolovoz 2018.

U lipnju je na području grada Rijeke ostvaren najbolji pojedinačni turistički rezultat na Kvarneru čime je potvrđena izvrsna sezona s 77.058 noćenja domaćih i stranih turista. Rast u noćenjima turista iznosio je 7 posto, a u dolascima 5 posto u odnosu na lipanj 2017. godine, piše Novi list.

>>>Cappelli: Rijeka je urbani centar turizma

Najviše dolaze mladi, od 19 do 30 godina, koji ostvaruju udio od gotovo 25 posto u ostvarenim noćenjima, a upravo se mladi ljudi često odlučuju i na nešto ležernija putovanja s ruksakom na leđima, i na isti takav ležerniji turistički smještaj.

Tako je i 600 mladih arhitekata iz čitave Europe, Južne Amerike i Indije spavalo u opustošenoj industrijskoj hali Exportdrva u kojoj, osim krova nad glavom, baš ništa nije predviđeno za život i stanovanje.

Naime, u gradu se održao skup studenata arhitekture EASA koji su danima boravili upravo u tom bivšem industrijskom objektu.

- Ovo je izazov i nama se to sviđa, a najbitnija je energija koja vlada među ljudima. Kada je na snazi sloga i zajedništvo, ništa drugo nije bitno. Sve je vrlo opušteno, kaže jedna sudionica o iskustvu.

29. travanj 2024 13:25